Denizli'nin Pamukkale ilçesi Dokuzkavaklar Mahallesi'nde hayatını devam ettiren Hanife Şimşek, 2008 yılında 14 yaşındayken aynı mahallede birlikte büyüdüğü o zaman 19 yaşında olan Savaş Şimşek'e aşık oldu. Aileler, çiftin beraberliğine izin vermedi. Hanife Şimşek, bunun üzerine Savaş Şimşek'le kaçtı. Aileler daha sonra rıza gösterince çift düğün yaptı. 

Hanife Şimşek ve Savaş Şimşek'in birlikteliği, yaşı küçük olan Hanife Şimşek'in sağlık ocağına gitmesiyle ortaya çıktı. Olay polise yansıdı ve gözaltına alınan Savaş Şimşek hakkında 'Cinsel istismar' suçundan kamu davası açıldı. Denizli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Savaş Şimşek'e, 'nitelikli cinsel istismar' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Karar, temyiz edilmesi istemiyle Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay'ın kararı beklenirken askerliğini yapan, çalışmaya da başlayan Şimşek, ceza aldığı 2009 yılı Ağustos ayında yeni doğan oğlu Ünal Efe Şimşek'i de kucağına aldı. Yargıtay'ın hapis cezasının onaması ardından, Savaş Şimşek geçen yıl tutuklanarak Kocabaş D Tipi Cezaevi'ne konuldu.

YASANIN ÇIKMASINI BEKLİYOR

Yaklaşık 1.5 yıldır eşi cezaevinde olan Hanife Şimşek, tepkilere neden olan, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifinin TBMM'de kabul edilmesi halinde eşinin de cezaevinden tahliye olacağını söyledi. 

Eşinin tecavüzcülerle aynı kefeye konulmamasını isteyen Şimşek, "Bunun ayrılması  gerekiyor. Bizim tek suçumuz erken evlenmek. Biz sadece sevdik ve evlendik ama şu anda eşim bana cinsel istismar uyguladığı iddiasıyla cezaevinde. TBMM'de görüşülen yasa çıkarsa, eşim de cezaevinden tahliye olacak ve biz 7 yaşındaki oğlumla ona kavuşmanın hayalini kuruyoruz" dedi. 

Oğlunun babasını cezaevinde açık görüşlerde gördüğünü ifade eden Şimşek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Biz eşimle beraber aynı mahallede birlikte büyüdük. Aramızdaki ilişki sevgiye dönüştü, ailemizin izni olmayınca kaçtık. Ailelerimiz izin verince evlendik, imam nikahı kıydık, düğün yaptık. Sağlık ocağında hemşire elimdeki kınayı fark edince küçük yaşta evlendiğimi anladı. Şikayet ettiler. Eşim hakkında kamu davası açıldı. Oğlum 23 günlüktü mahkemede eşim 8 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Eşim tutuklandı ve cezaevine girdi. Benim eşim istismarcı, tecavüzcü değil, onu aynı kefeye koymasınlar. Biz mağdur durumdayız, çözüm bulunmasını istiyoruz. Çocuklara tecavüz edenlerle benim eşim aynı durumda değil. Bunun farkına varılsın, bizim suçumuz erken evlenmek. Eşimin trafik cezası bile yok. Yasa çıkarsa çok mutlu olacağız, bizim gibi mağdur aileler var."