Pamukkale Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASUAM) ve Denizli İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Blok Konferans Salonunda, PAÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Volkan Zeybek ve Denizli İl Jandarma Komutanlığı’ndan Jandarma Kıdemli Çavuş, Nur Deliak’ın sunumları eşliğinde, ‘Toplumsal Cinsiyet Eğitimi: Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ başlıklı bir eğitim düzenlendi. 

KASUAM’ın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından onaylanan ‘2017-2020 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı’ kapsamında ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Teknik Kurulu’ tarafından hazırlanan 2018 Yılı Etkinlik Planında yer alan ‘Toplumsal Cinsiyet Eğitimi‘ başlıklı etkinliğe  akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Merkez müdürü Prof. Dr. Handan Kumaş’ın açılış konuşması ile başlayan eğitimde, toplumsal cinsiyet kavramından, Türkiye ve dünyadaki kadına yönelik şiddetle ilgili istatistiki verilerden ve şiddetle mücadelede kolluk kuvvetlerinin yeri ve öneminden söz edildi. 

Katılımcıların soruları ile renkli ve hareketli geçen etkinlik, soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.