Kırgızistan'da koruyucu aile sistemini öğrenmek ve yaygınlaştırmak için Denizli'ye gelen heyet, Denizli Koruyucu Aile Derneği tarafından bilgilendirildi. Uluslararası sivil toplum kuruluşu Family Four Every Child Kırgızistan temsilcisi Djumashova Olmaskhon Tashtanovna, Kırgızistan Çocuk Hizmetleri Müdürlüğü'nden Gulmira Akhmatova ve koruyucu aile çalışmaları ile ilgili sivil toplum kuruluşu yöneticisi Anarkhon Kalilova'nın yer aldığı 3 kişilik heyete koruyucu aile sisteminin işleyişi anlatıldı.

Ülke genelinde sekiz koruyucu aile bulunan Kırgızistan'da, heyetin edindiği bilgilerin ardından sistemin daha iyi bir noktaya ulaşabileceğini belirten DEKAD Başkanı Ayfer Doğan, bir günlük eğitim programıyla Türkiye'deki sistemi Kırgız heyete aktardıklarını söyleyerek, "Sistemi en doğru şekilde öğrenip, ülkelerinde hayata geçirmek istiyorlar. Türkiye'deki koruyucu aile modelinin işleyişi ve koruyucu aile sisteminde olması gerekenlerle ilgili bilgi verdik. Kırgızistanlı heyete hukuksal, sosyal hizmet ve psikolojik anlamda sistemin ihtiyaçlarını anlattık" dedi.

Kırgızistan'da koruyucu aile sistemini öğrenmek ve yaygınlaştırmak için Denizli'ye gelen heyet, Denizli Koruyucu Aile Derneği tarafından bilgilendirildi. Uluslararası sivil toplum kuruluşu Family Four Every Child Kırgızistan temsilcisi Djumashova Olmaskhon Tashtanovna, Kırgızistan Çocuk Hizmetleri Müdürlüğü'nden Gulmira Akhmatova katıldı.