Evinizin dekorasyonunu tamamlayan bir aksesuar olan avize her odanın olmazsa olmazıdır. Ama bizler odaları dekore ederken buna pek dikkat etmiyoruz. Bu kadar çeşit olması da bizim uğraşmama sebeplerimizden biri aslında. Peki ama bir oda için en uygun avize modelleri nasıl seçilir? İşte şimdi bunun cevabını bulabileceğiniz bir yazı okumaya başlıyorsunuz.

Avize Seçimi

Öncelikle hangi odaya avize almak istediğinize karar vermelisiniz. Genelde ev dekorasyonunda en önem verilen yer salondur. Ancak diğer odaları da kullandığımız için oranın aydınlatması da dekorasyonu kadar önemlidir. Örneğin, salonunuz küçükse bu salon için büyük bir avize almamanız gerekir aksi halde salonunuzun daha dar görünmesine neden olur. Bir başka önemli nokta ise büyük salonlardır. Salonunuz büyükse bu salon için küçük bir avize yetersiz kalacaktır. Fazla aydınlatılmayan odalarda uzun zaman geçirmek ise gözlerinizi çok yorar. Özellikle de bu odada televizyon izleniyorsa. Ayrıca bu avizelerde kullanılan ampullerin de enerji tasarruflu olmasına özen göstermek gerekiyor.

Koridor Aydınlatması

Her ne kadar az kullanılan bir alan olsa da aslında evin önemli bir bölümüdür. Çünkü eve girdiğiniz ilk anda burayı görüyorsunuz ve eğer az ışıklı karanlık bir ortama girerseniz enerjinizi düşürmekle kalmaz dekorasyonunuzun da istediğiniz şekilde görünmemesini sağlar. Yine koridorlar dar alanlar olduğu için buradaki avize elektrik ve aydınlatma seçiminizi küçük olanlardan yapmanızda fayda var. Aksi halde tavanın daha alçak görünmesine neden olarak burayı basık bir koridor haline getirir.

Son Moda Avizeler

Son zamanlarda en çok kullanılan avize modelleri etrafı koyu renkli olan avizelerdir. Ancak bunu tercih ederken de çok dikkatli olmanız gerekir. Çünkü koyu renkten geçen ışıklar daha loş bir ortam olmasını sağlar. Bu yüzden de ya daha geniş ya da daha fazla kolu olan avize modellerini tercih ederek hem modayı yakalamış olursunuz hem de odanın daha aydınlık olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca eğer odanızda kullandığınız perdeler koyu renkli ise biraz daha fazla ışığa ihtiyacınız olacak demektir. Bunu da yine daha büyük ya da daha fazla kolu olan avize modellerini seçerek sağlayabilirsiniz.