Sosyal paylaşım sitesinde yer alan ve herkesin itiraz ettiği  5 yaşında olduğu belirtilen çocuğa sigara içerilmesi videosu üzerine harekete geçen savcılık, görüntüyü çektiği iddia edilen kadının, bir yıla kadar hapisle cezalandırılması talebinde bulundu. Görüntülerin gündeme gelmesi üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, videoyu çeken kadın hakkında soruşturma başlattı. Kocaeli'de vuku bulan olay örnek olması açısından haber yapma lüzümunu hissettik.

Kocaeli Gölcük’te yaşadığı belirlenen 28 yaşındaki P.S.’nin talimatla ifadesini alan İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Sait Yakışan şüpheli kadın hakkında iddianame düzenledi. 5 yaşındaki Y.E.’nin mağdur olarak yer aldığı iddianamede, şüpheli P.S.’nin 2011 doğumlu mağdur Y.E.’ye sigara içirdiği ve bunu videoya kayıt ederek sosyal paylaşım sitesi instagramda yayınladığı anlatıldı.

İddianamede, şüpheli P.S.’nin ifadesinde, kendisinin sigara içmediğini ve Y.E.’ye de sigara içirmediği söylediği kaydedildi. Hakkındaki suçlamaları reddeden P.S.’nin 10 Mart 2016 tarihinde kuzeni G.E.’nin İstanbul Beyoğlu’ndaki evine misafirliğe gittiğini belirterek, “16 Mart 2016 günü saat 10.30 sıralarında kuzenim Eminönü’ne gitti. Ben ve kuzenimin kızı olan Y.E. evde yalnız kaldık. Ben lavaboya geçmiştim. Sonra lavabodan çıktım ve mutfakta Y.E'’nin elinde sigara olduğunu gördüm. Y.E bana ‘Hadi abla evcilik oynayalım’ dedi. Ben de şaka maksadıyla telefonumun kamerasını açarak yaklaşık 10 saniye kadar görüntüsünü çektim” dediği kaydedildi.

“BEN SİGARA İÇMEM ŞAKA OLSUN DİYE ÇEKTİM”
Y.E.’nin bu sırada sigarayı bir kez çekip bıraktığını belirten şüpheli P.S., “Ben de daha sonra sigarayı elinden alarak söndürdüm. Ben sigara kullanmam. Sigara Y.E'nin babasına aittir ve sürekli mutfak tezgahının üzerinde bulunur. Ben sigarayı yaktığını sonradan elindeyken gördüm. Şaka olsun diye videosunu çekerek yayınladım. Yoksa Y.E'ye sigara içirmek için yapmadım. Görüntülerde ben gözükmüyorum ama ‘Güzel içiyorsun valla, helal olsun, ee kaç yıldır içiyorsun sigarayı, çok yıldır içiyorsun’ diyen kişi benim” ifadelerini kullandı.

1 YILA KADAR HAPİSLE YARGILANACAK
Şüphelinin eylemini gizlemediği anlatılan iddianamede, “Sağlık için tehlikeli madde temin etmek” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Şüpheli P.S.’nin önümüzdeki aylarda yargılanmasına başlanacak.