Marmara'da yılın ilk karı Kırklareli'ye yağınca ve havalar iyice soğuyunca vatandaşlar kar yağışının diğer illere ve merkezlere ne aman yağacağını merak içinde beklemeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar haberleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yurdun bazı kesimlerinde buzlanma ve yağışa karşı uyarılarda bulundu. Yılbaşının yaklaşması ve 3 günlük tatil sebebiyle yola çıkacaklar için hava durumunu takip etmeleri can ve mal güvenlikleri için önem arz etmektedir. 

Marmara'ya İlk Kar

Marmara'ya yılın ilk karı Trakya Bölgesi'ne yağdı. Kırklareli Dereköy sınır kapısına yağan kar etkisini arttırarak 7 santimetreye kadar ulaştı. Trakya'nın sınır bölgeleri beyaza bürünürken diğer illerde henüz bir yağış beklentisi bulunmamaktır. İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kocaeli parçalı bulutluyken Çanakkale ve Bursa'da yağmur yağışı beklenmektedir.

Uludağ'a İlk Kar

Ülkenin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Uludağ'a yılın ilk karının düşmesiyle kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı. Karın tutmasıyla hem bölgedeki vatandaşlar hem de bölgedeki vatandaşlar karı sevinçle karşıladı. Kar tipi şeklinde yağışını sürdürürken Uludağ'a kar yağdığını duyan vatandaşlar kartopu oynamak ve yılın ilk karını görmek için bölgeye akın etti.

Doğu Anadolu'da Kar Yağışı

Doğu Anadolu'nun birçok ilinde kar yağışı başladı ve kar kalınlığı 25 santimetreye kadar yükseldi. Özellikle yüksek kesimlerdeki ilçelerde yolların kapanmasıyla birçok vatandaş mağdur oldu. Van'daki kar yağışı halen devam etmekte ve kar kalınlığı 20 santimetreye kadar ulaşmıştır. Yollarında kapanmasıyla eğitime ara verildi. Bitlis ve Muş'ta da yağış yoğun şekilde devam ederken birçok yerleşim biriminin yolları kapanmıştır. Belediyeler yoğun şekilde yol açma çalışmalarını sürdürmektedirler. Aynı şekilde Kars, Ardahan ve Ağrı'da yoğun kar yağışı görülmektedir. Kar yağışının yanında bu illerde buzlanmada çok fazla görülmekte ve Meteoroloji buzlanmaya karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunmuştur.

Kaynak: Haber