Söz konusu ürün için geçerli olan talep miktarının yüksek bir seviyede olması, arz – talep döngüsü dahilinde fiyat seviyesinin yukarıda olmasına sebebiyet vermektedir. Kısıtlı ve dengeli bir sektör olduğundan dolayı bu ürünün üretiminde, yani arz aşamasında suni bir artış oluşturulamamaktadır. Bu sebeple arz miktarı sürekli aynı seviyede ve dengeli bir şekilde tutulmakta ve bu sebeple de talep miktarının artması ile birlikte fiyatlar da artmaktadır. Aynı zamanda dana etinin hangi bölgeden elde edildiği de yine fiyat konusunda belirleyici olan bir başka husus olarak biliniyor. Özellikle de bonfile için fiyatların bir miktar daha yüksek bir düzeyde olduğunu söyleyebiliriz.

Dana bonfile etinin genellikle yağsız olması, saf et olması ve kemiksiz olması gibi özellikler, bu etin fiyatının yine yüksek olmasının sebepleri arasında sayılabilir. Ayrıca belirli dönemlerde dana etinin ve özellikle de dana bonfile ürünlerinin fiyatları, değişken bir yapıya sahip olarak sürekli bir şekilde artabilmekte ve azalabilmektedir. Bu özel dönemler, kurban bayramları ve diğer benzeri etkinlik dönemleridir. Ülkemizde belirleyici olan bazı odalar ve birlikler kapsamında alınan kararlar da yine et fiyatlarını ve özellikle de dana eti fiyatlarını artırabilmektedir.

Dana eti içerisinde yer alan dana bonfile fiyatları da doğal olarak bu faktörlerden etkilenmekte ve çeşitli artış ya da azalışlar ile satışa sunulabilmektedir. Dana etinin tüm dünya üzerinde en büyük alıcılarından olan ünlü bir hamburger firması, dünya sektöründe fiyatı ve üretimi belirlemede büyük bir rol oynamaktadır.

Sadece bu etken bile fiyatların değişebilmesine neden olabiliyor. Dolayısı ile de dana etinin ve özellikle de dana bonfile etinin yüksek bir fiyattan satışa sunulması ya da fiyatlarının sürekli olarak değişerek genellikle yüksek bir banttan satılması, pek çok farklı etken sonucunda oluşmakta ve bu yönde belirlenen bir piyasa dahilinde de tüketici ile buluşmaktadır.

Detaylı bilgi için Florya’nın sitesini ziyaret edebilirsiniz.