Çin dünyanın süper gücü olma yolunda adım adım ilerlerken aynı zamanda ticaret anlamında genişlemeye de devam ediyor. Hal böyle olunca Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler Çin ile iyi ilişkiler kurmanın yanı sıra ticaretini de geliştirmek istiyor. İşte bu noktada Çin Türkiye Lojistiği devreye giriyor ve yatırımlar almaya başlıyor.

Bu yatırım ile Türkiye Çin lojistik hattı kısa bir süreye inecek. Havayoluna göre düşük maliyetli ve denizyoluna göre de daha kısa bir süre de taşımacılık yapmayı sağlayacak yeni bir karayolu ağı oluşturan Borusan, bu yatırım ile de bir ilke imza atmış oldu. Bu yeni lojistik ağı ile taşıma süresi alternatiflere göre yarı yarıya azalıyor.

Borusan Çin Türkiye Lojistik Ağı Bilgileri

Kazakistan’da bulunan ve tamamen İpek Yolu üzerinde kapıdan kapıya taşımaları gerçekleştiren ve bunu 14 - 18 güne indiren önemli bir lojistik yolu Borusan tarafından oluşturulmuş durumda. Hem bir ilki gerçekleştirerek karayolu üzerinden çok kısa bir sürede havayoluna göre daha uygun maliyetli denizyoluna göre daha kısa bir sürede taşıma işlemi sağlayan bu yol Borusan’ın kurumsal kimliğini ortaya koymuş durumda.

Borusan Lojistik, Çin Türkiye Lojistik Yolu Özellikleri

Bölgede önemli yatırımları bulunan Borusan, iş potansiyeli, yüksek iş gücü ve güçlü teknik altyapısı ile Çin’den Asya, Türkiye ve Avrupa üzerine önemli bir ağ oluşturmuş oldu. Çin’den Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine, Türkiye’ye, başta Almanya olmak üzere Avrupa’ya kadar uzanan bir ekspres karayolu ve multimodal taşıma hizmeti sunan ve müşterileri adına fark yaratmayı amaç edinen Borusan Lojistik, aynı zamanda da şeffaf, güvenilir ve fark yaratan bir iş anlayışını benimsemektedir.

Borusan Lojistik – Çin ve Türkiye Lojistiği İlişkisi

5 yıldan fazla bir süredir Kazakistan ve Doğu Asya üzerinde yatırımlarını artıran Borusan, Çin Türkiye Lojistik ağı ile de bölgedeki deneyimini kullanarak önemli bir marka olmayı, adını dünyaya duyurmayı istiyor. Bu yol ile birlikte karşılıklı teslim süresini minimuma indirmeyi hedefliyorlar.

Çin Türkiye Lojistik Yolu’nun Önemi

Borusan bu bölgede başta lojistik yolu olmak üzere toplamda 4 farklı alternatif taşımacılık hizmeti daha sunuyor. Çin’in her bölgesinde tır vasıtasıyla kapıdan kapıya maksimum 18 gün içerisinde İstanbul’a teslimat sağlanabiliyor ve zamandan tasarruf sağladığı gibi aynı zamanda da maddi açıdan da önemli bir avantaj sağlıyor. Bunun yanı sıra da demiryolu ve kara yolunu içeren konteyner taşımacılığı ile multimodal taşımacılığında istasyondan kapıya teslimat 22 – 24 gün içinde gerçekleşiyor. Bu sayede Çin’den Türkiye ve Avrupa’ya müşteriye özel veya konsolide olarak 41 konteyner ile Borusan Lojistik olarak komple blok tren organize edebilmesini sağlıyor.

Sizlerde Borusan Lojistik kalitesi ile Çin Türkiye, Türkiye Çin lojistik hattından faydalanmak istiyorsanız tercih edebilirsiniz.