Anadolu'nun en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış yerlerden sadece biri. Geçmişi bu kadar eskiye dayanan bir şehrin kültürü de doğal olarak çok çeşitli olacaktır. Gaziantep keşfedilecek yerlerinin yanında gurme tatil arayanlar için de oldukça ideal bir destinasyon. Meraklılarının özellikle hafta sonları akın ettiği şehre gitmeden önce mutlaka arasından bütçenize ve konaklama zevkinize göre yerini ayarlayın. Hem gezelim hem yiyelim diyorsanız da tarihi çok eski zamanlara dayanan Antep'in keşfeden dönmemeniz gereken 5 önemli noktasını sizler için hazırladık.

1-) Zeugma Müzesi

Burayı gezmeden sakın Gaziantep'ten ayrılmayın. Müze, Anadolu'da ve bu bölgede yaşamış medeniyetler hakkında en detaylı bilgileri veren yer. Öyle muhteşem ve öyle ilgi çekici ki sergilenen eserlere hayran kalmamak elde değil. Hatay2dan sonra dünyanın 2. en büyük mozaik müzesi olarak kayıtlara geçen Zeugma'nın sergilenen en ünlü eseri de 'Çingene Kızı' mozaiği. Eğer zamanınız olursa müzenin yanında, Zeugma Antik Kenti'ni de gezmenizi tavsiye ederiz.

2-)Hanlar, Çarşılar

Gümrük Hanı,  Zincirli Bedesten, Bakırcılar Çarşısı, Elmacı Pazarı gibi Antep'in merkezinde birçok tarihi çarşı ve hanlar mevcuttur. Hatta hanlar birbirlerine oldukça yakın mesafededir. Buraları gezerken ara vermek ve dinlenmek için Gümrük Hanı'nda Antep'in ünlü dibek kahvesini içebilirsiniz. Hem de kendiniz ve sevdikleriniz için hatıralık ve hediyelikler alabilirsiniz.

3-) Şahinbey Savaş Müzesi

Bu müze şehrin Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği mücadeleyi en iyi anlatan yer. Müzede rehber mevcut. Rehber eşliğinde gezerseniz çok daha anlam kazanıyor müze. Öyle büyük ve öyle detaylı ki müzeyi baştan sonra detaylıca gezmek sadece 3 saat. O yüzden zamanınızı iyi ayarlamanızı tavsiye ederiz.

4-) Kaleoğlu Mağarası

Bu mağara farlı bir deneyim sunuyor gezginlere. Şehrin merkezinde yer alan bu mağara bir kafeye ev sahipliği yapıyor. Kaleoğlu Mağara kafesi, dinlenebileceğiniz, bir şeyler içebileceğiniz ve atıştırmalıklar yiyebileceğiniz bir yer.

5-)

Tahmis Kahvesi'nde bir menengiç kahvesi ya da zahter çayı içmeden otelinize gitmeyin. 1635 yılında kurulduğu düşünülmektedir. Tekke’ye ek gelir sağlaması amacıyla kurulan Tahmis Kahvesi'nin tarihi oldukça eskiye dayanıyor. Yöre halkı buraya uzun yıllar boyunca Lokuslu Kahve ya da Tömbekici Kahvesi diye anmıştır. Ne kadar farklı isimlerle anılsa da bu mekanın adı Tahmis Kahvesi olarak kalmayı başarmıştır.