HABERDENİZLİ.COM

Acıpayam İmam Hatip Lisesi’nde dün 90 lise öğrencisine yönelik Motosiklet eğitimi verildi. Denizli Güvenli Sürüş Kontrol Sistemi platformu üyeleri, Jandarma Trafik Timleri, Motosikletli Jandarma Asayiş Timleri ve Büyükşehir Zabıta Motosikletli Ekibinin katıldığı seminerde, kask takmanın ve trafikte görünür olmanın önemi vurgulandı. Seminer sonunda, standart dışı bir kaskın kırılışı sergilenirken hazırlanan soruları cevaplayan 2 öğrenciye kask ve eldiven hediye edildi. 

Seminerin ardından okul bahçesinde güvenli Motosiklet kullanımı uygulamalı olarak gösterildi.

Trafik Şube Müdürlüğü kayıtlarına göre motosiklet kazalarının yarısı tek taraflı olarak meydana geliyor. Güvenli kullanım ile motosiklet sürücüsünden kaynaklanan kazalarda azalma sağlanması hedefleniyor. 
Yapılan kaza analizleri sonucunda motosiklet kazalarının Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde yoğunlaştığı görülüyor. Son beş yıl içerisinde meydana gelen ölümlü kazalarda (24) motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti. ölenlerin (13)’ü Acıpayam bölgesinden olurken  Hayatını kaybedenlerden birisinin Acıpayam İmam Hatip Lisesi öğrencisi olduğu öğrenildi.
Denizli İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü, motosiklet kullanıcılarına yönelik (20) eğitim seminer planlaması yaptı. Proje, Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülürken Acıpayam, Çameli ve Serinhisar bölgesinde yaklaşık 2000 sürücüye ulaşılması hedefleniyor.