HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Acıpayam İlçesi, Kumavşarı Mahallesinde yaşayan şu an 41 yaşında olan Hilmi Onaç, 2009 yılında İlçe merkezinde kayboldu. Kaybolduğunda 32 yaşında olan Ayşe ve Muhammet Onaç çiftinin 6 çocuğundan biri olan Hilmi Onaç, altı yaşında geçirdiği menenjit hastalığı sonrası akli dengesinde kayıp oluştu. Baba İtalya’da bir altyapı ve inşaat firmasında gurbetçi olarak çalışıyor, Anne ise Kumavşarında çocukları ile ilgileniyor ve büyütüyordu.

OLAYIN BAŞLANGICI…

Acıpayam’ın o zaman köy, şimdi mahallelerinden engelli vatandaşlar yılda 4 kez güvenlik güçleri tarandan alınarak İlçe merkezindeki hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yeniden evlerine bırakılıyordu, 4 Haziran 2009’da rutin olarak gerçekleşen sağlık kontrolü sırasında Jandarma ekipleri Hilmi Onaç’ı, Kumavşarı Mahallesinden aldı ve İlçe merkezine getirerek Polis ekiplerine teslim etti.

Ne olduysa bundan sonra oldu. Sağlık kontrolünden geçen Hilmi Onaç, Acıpayam İlçe merkezinde ortadan bir anda kayboldu. Akşam olmasına rağmen eve geri dönmeyen oğlu için panikleyen anne, Jandarma’ya giti. Yapılan araştırmalar sonrası 32 yaşındaki Hilmi Onaç’ın kaybolduğu belirldi. İtalya’da çalışan baba oğlunu aramak için Acıpayam’a geldi.

Yaşanan bu olay sonrası Acıpayam’a gelen baba Muhammet Onaç, yakınları ve komşuları da dahil olmak üzere ortadan kaybolan Hilmi Onaç’ı tüm Acıpayam’da didik didik aradı. Fakat bir ize rastlanılamadı. İzin süresi biten baba yeniden izin almak için İtalya’daki çalıştığı iş yerine giden baba ama bu kez de işten çıkarıldı.
Yeniden Acıpayam’a dönen acılı baba kaybolan zihinsel engelli çocuğu için arama çalışmalarına devam etti.


Günlerce ve haftalarca süren arama çalışmaları sonuçsuz kalınca baba Muhammet Onaç, kaybolan oğlunun fotoğrafını bastırıp tüm Denizli’ye dağıttı. Gelen bazı ihbarlar sonrası acılı
baba önce İzmir’de daha sonra Antalya’da bile evladını aradı ama bir sonuç alamadı.

Tüm bu yaşananların üzerine yıllar geçti ama  Acılı anne baba hiç ümidini kesmeden gelen en ufak ihbar için şehir şehir dolaşarak evlatlarını aradı. 2009 yılında kaybolan ve şu an 41 yaşında olan Hilmi Onaç’ın ne dirisine ne de ölüsüne ulaşılamadı. Yıl 2018 ve Onaç ailesi 3 kız 3 erkek ve bir engelli çocuğu daha olmak üzere evin en büyüğü olan Hilmi Onaç’tan gelecek güzel bir haberi bekliyor. Hilmi Onaç’ın kaybolduğunda 54 yaşında olan baba Muhammet Onaç, evladını gören, yerini bilen veya yaşananlardan
haberdar olan vatandaşlardan bir duyum dahi olsa Polise, Jandarma’ya yada 0539 893 98 57 nolu
telefona bilgi vermelerini istedi.

Kaynak: Meriçulukuş.tv