Acipayamgazetesi.com’dan Ramazan Alkan’ın haberine göre, Acıpayam ilçesine bağlı Çakır ile Kelekçi Mahallesi arasındaki bölümde bulunan Bıtırak olarak bilinen yerde bir çoban köpeği Dalaman Çayı kenarında ağacın dibinde aşırı bir hareketlilik göstermesi üzerine köpek sahibi çoban da o tarafa yöneldi. Olay mahalline varan çoban gördüğü manzara karşısında şok oldu. Bir erkek cesediyle karşılaşan çoban A.Y. durumu hemen jandarmaya haber verdi.

Olayın ardından cesedin bulunduğu yere gelen Cumhuriyet Savcısı gerekli incelemeleri yaptı. Ceset bulunduğu yerden alınarak Acıpayam Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

74 Yaşındaki Mehmet Ali Acar

Bulunan erkek cesedin 16 Ocak 2017 tarihinde Çakır Mahallesinde kaybolan 74 yaşındaki Mehmet Ali Acar'a ait olduğu tahmin ediliyor.

Mehmet Ali Acar'ın kaybolduğu yerden yaklaşık 1.5 km. uzaklıktaki mesafede bulunan ve büyük oranda vücut bütünlüğü bozulan cesedin DNA testi yapıldıktan sonra kime ait olduğunun kesinleşeceği öğrenildi.

Haberin duyulması üzerine Çakır mahallesindeki kayıp şahsın yakınları Hastaneye koştu. Soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Mehmet Ali Acar 16 Ocak 2017 tarihinde Çakır Mahallesinde Dalaman Çayı kenarında 20 SA 742 plakalı otomobili çamura saplanmış olarak bulunmuş, kendisinden bir türlü haber alınamamıştı. Daha sonra Çakır mehallesi çevresinde ve Dalaman Çayı içinde aramalar yapılmış bir sonuç elde edilememişti.