Denizli'ye bağlı Acıpayam ilçesinde Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, belediye hoparlöründen vatandaşa seslendi. Kendisini başkan olarak değil de bir hekim olarak dinlemelerini isteyen Başkan Şevkan; “Salgın, artık baştan beri söylediğimiz tehlikeli ve korkutucu boyutlara hızla gelmektedir. Daha da korkutucu sonuçlar yaşamamak için, lütfen bizi can kulağıyla dinleyiniz. Hastalık, tüm dünyada, Türkiye'mizde, Denizli ve tüm ilçelerinde ürkütücü sonuçlara doğru hızla gelmektedir. Artık hastanelerimiz doludur. Neredeyse yatak kalmamıştır. Yoğun bakımlar yetmeyecektir. Sağlık çalışanlarımız da hasta ve yorgundur. Ne hastanelerde ne de sahada personel yetmemektedir, yetmesi de mümkün değildir. Solunum cihazına bağlanan hastalarımız bile bir süre acillerde beklemektedirler. Bugün için çok ciddi bir karar alınırsa mevcut bulaşmış hastalarımız bile 2 ay içinde ancak bitirilebilirler. Ölümler de bu oranda artacaktır." dedi. 

Eğer tez zamanda ciddi tedbirler alınmazsa, ölümlerin canımızı yakacağını belirten Başkan Şevkan, "Artık canlarımız yanmasın. Bu hastalık, sadece ileri yaştakileri etkilemiyor. Ne yazık ki çocuk ve gençlerimizden de şu an zor durumda olanlar var. Bu, daha ürkütücü bir tablodur. Akciğer, kalp ve beyini de tutabilmektedir. Ani kalp krizleri ve felçler meydana gelmektedir. Daha birçok etkisi olduğu ortadadır. Sizlere sıkça anonslarla ve canlı yayınlarla ilçemizdeki durumu anlatıyoruz, anlamaya devam edeceğiz. Lütfen bizi dinleyiniz ve bundan birlikte kurtulalım” dedi.

TEDBİRLERİ HEP BİRLİKTE HAREKETE GEÇİRELİM

Konuşmasının devamında yapılması gerekenleri anlatan Başkan Şevkan; “Kendimizden başlayalım. Çare bizdedir, çare elimizdedir. Maske, mesafe ve temizlik kuralları, olmazsa olmazımız ve altın kurallarımızdır. Ayrıca, 15 gün kadar kendimizi kenara çekelim. Lütfen evlerimizden çıkmayalım. Ziyaretleri tamamen durduralım, komşu ziyaretleri yapmayalım. Kendi işimize, tarlamıza, bahçemize gidelim. Kalabalık yerlere gitmeyelim. Pazar, market, dükkan ve her türlü alışveriş yerlerinde uzun süre kalmayınız. Listenizi önceden hazırlayıp, alışverişiniz yapar yapmaz o mekanı terk ediniz." dedi. 

PAZAR YERLERİMİZ GEZİLECEK YER DEĞİLDİR

Şevkan, "Artık Pazar yerlerimiz gezilecek yerler değildir. Zorunlu olmadıkça toplu taşıma araçlarına binmeyiniz. Küçük araçta ise kesinlikle 2-3 kişiden fazla olmayınız. Kahvehaneler, kafeler, tost salonları, lokantalar benzeri yerle açık olsa bile gidip oralara oturmayınız. Okullar kapandı, gençlerimiz ne yazık ki kafeleri doldurdular. Spor yapan kardeşlerimiz tek tek spor yapsınlar. Toplu spor kesinlikle yapılmaması, zorunlu yürüyüş yapıyorlarsa da maskesiz kesinlikle çıkmamaları, iki kişi karşılaştığında selam vermeden maske takmalılardır. Cenaze evlerimizde baş sağlıkları uzaktan ve gönül selamıyla dilenmeli, hatta telefonla yapılmalıdır. El sıkışma ve sarılma çok tehlikelidir. Berber salonlarımızda da çok dikkatli olmamız gerekmektedir. O salonlarda kesinlikle oturmamız gerekmektedir. Çok yakında inanıyorum ki İçişleri bakanlığı ve Sağlık Bakanlığımız ileri derecede tedbir kararları alacaklardır. Akıllı Acıpayam halkı, kendi kararlarını kendisi alacak kadar irade sahibidir. Gelin bu tedbirleri hep birlikte harekete geçirelim. Belediyemiz Sevgi Eli ve yeni oluşacak kriz merkeziyle her zamanki gibi her türlü yardımınızda olacaktır. Hepinize sağlıklı günler diliyoruz.” ifadelerini kullandı.