CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya 20 Mart günü Acıpayam'da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde evleri, ağırları, yaşam alanları zarar gören Acıpayamlı depremzedeler katıldı. 

Depremzedelerin yoğun katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, "20 Mart 2019 tarihinde Acıpayam'da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrasında ve artçılarıyla birlikte uzun süre Acıpayam gerçekten beşik gibi sallandı. Depremden dolayı birçok Mahallemizde ciddi hasarlar meydana geldi. Bizlerin ve yetkililerin yaptığı tespitlere göre, ağır hasarlı bina sayısı 1246, kullanılamaz durumdaki depo 795, 148 ahır, 26 ticarethane, 26 samanlık, metruk bina 62, resmi kurum 6, ağır hasarlı hasarlı olarak tabir edilen 2 bin 306 işyeri, depo, konut, ahır ve metruk bina bulunmaktadır." dedi. 

Karaca, bu binaların yetkililer tarafından 2,4,6,8 şeklinde derecelendirildiğini belirtti. Karaca, "Hasarlarına göre, 8. derece tamamen yıkılması gereken ve oturulamaz durumda, 6. derece olan ağır hasarlı, 4. derece, 2. derece ve 0 ise daha az hasarlı ve kullanılabilir durumdaki binalar olarak değerlendirilmiş durumdadır." dedi. 

90 Yaşındaki Acıpayamlı Depremzede Toplantıya Bastonla Geldi

90 Yaşındaki Huriye Korkut'un Evi Tamamen Yıkıldı

Toplantıya katılanların en yaşlısı olan 90 yaşındaki Huriye Korkut, salona yakınlarının yardımıyla gelebildi. CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın yanına oturan yaşlı kadının Acıpayam'a bağlı Ovayurt mahallesinde oturduğu belirtildi. 

Ovayurt mahallesinde oturan 90 yaşındaki Huriye Korkut'a ait evin tamamen yıkıldığı belirtildi. Konteynerde yaşamaya çalışan yaşlı kadın, içinde bulundukları durumun bir an önce iyileştirilmesini istedi. 

90 Yaşındaki Acıpayamlı Depremzede Toplantıya Bastonla Geldi