Denizli Halk Eğitim'de Açıköğretim Lisesi Kayıtlarında yoğunluk devam ediyor. Sabah 8.30 itibariyle uzun kuyruklar oluştu. Öğrenciler kayıt yaptıramama telaşı içinde, yetkililerden günün uzatılmasını veya hızlı hareket edilmesini istiyor. İlköğretimi tamamlayan ancak ortaöğretime devam edemeyenler ile ortaöğretimden ayrılanlara öğrenim fırsatı veren açık öğretim lisesi kayıtlarının bugün son günü, ancak Açıköğretim Meslek Liselerine kayıt olacaklar için bu süre 24 Eylül 2010'a kadar uzatıldı.

Kayıt yaptırmak isteyenlerin 16 Ağustos 2010 ile 17 Eylül 2010 tarihleri arasında halk eğitim merkezlerine başvurabilecekleri daha önceden belirtilmesine rağmen işini son güne bırakan öğrenciler kayıt yaptırmakta zorlanıyorlar.

Öğrencilerin vakit kaybı yaşamaması için Açık öğretim lisesine kayıt için gereken evrakların eksiksiz getirmeleri gerekiyor. Evraklar: diploma veya tasdikname ve öğrenim belgesinin aslı ve fotokopisi, nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf ve mesleki açık öğretim lisesine kayıt olmak isteyen 1991 ve üzeri doğumlulardan askerlikle İlişiği olmadığına dair (Terhis tescil-muaf) belge ve 1 adet fotokopisi, şeklinde.