Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, 2010 Ocak-ağustos Döneminde Şehre 1 Milyon 409 Bin 286 Turist Geldiğini, Böylece Türkiye Genelinde Beşinci Sıraya Yerleştiklerini Söyledi. Denizli'de Faaliyet Gösteren Turizm İşletme Belgeli Tesislere Yönelik Bilgilendirme Toplantısı, Ertekin Başkanlığında Pamukkale Pam Otel'de Yapıldı. 
Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, 2010 Ocak-Ağustos döneminde şehre 1 milyon 409 bin 286 turist geldiğini, böylece Türkiye genelinde beşinci sıraya yerleştiklerini söyledi.
Denizli'de faaliyet gösteren turizm işletme belgeli tesislere yönelik bilgilendirme toplantısı, Ertekin başkanlığında Pamukkale Pam Otel'de yapıldı. Toplantıya KOSGEB Müdürü Kemal Bildiş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz ile turizm işletme belgeli yeme içme tesisleri, turizm acenteleri ve konaklama tesisleri yetkilileri katıldı. Bildiş, KOSGEB'in turizmcilere yönelik uyguladığı avantajlar hakkında bilgi vererek KOBİ proje desteği ve İşbirliği-Güçbirliği destek programı başta olmak üzere Tematik proje desteği, Girişimcilik desteği, Ar-Ge inovasyon ve endüstriyel uygulama desteği ve genel destek programlarının uygulandığını söyledi. Kültür ve Turizm İl Müdürü Korkmaz da turizm işletmelerinin uyması ve uygulaması gereken kurallar hakkında açıklamalarda bulundu. Korkmaz, ilk defa bu yıl profesyonel turizm rehberliği kursu açıldığını, buradan yetişen rehberler sayesinde Denizli'nin daha iyi tanıtılacağını ve bölgede rehber sıkıntısı yaşanmayacağını belirtti.

Vali Yardımcısı Ertekin ise Denizli'nin 12 ay boyunca turist çeken bir yer olduğunu, toplam 185 konaklama tesisi ve 14 bin 358 yatak bulunduğunu söyledi. 2010 Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 409 bin 286 turist geldiğine dikkat çeken Ertekin, yabancı turistlerin en çok giriş yaptığı sınır kapılarının bağlı olduğu iller sıralamasında, sınır şehri olmamasına rağmen Denizli'nin beşinci sırada yer aldığını vurguladı.