Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Valiliğinin katkılarıyla İl Özel İdaresi tarafından 48 köye dağıtılacak olan tanker dağıtım törenine katıldı. Yapılan tören ile 4 yılda 171 tanker, orman yangını söndürme, ev yangınlarında, ağaç sulamada, yol sulamada, olağanüstü hallerde temiz su temininde kullandırılacak.


            Çamlık Mesireliği'nde yapılan törene Bakan Kavaf'ın yanı sıra Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Mithat Ekici, Mehmet Salih Erdoğan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.


 

            Yeşilyayla Köyü muhtarı Sebahattin Çolak, şu ana kadar aldıkları en büyük hizmet olduğunu söyleyerek, dağıtımı yapılan köylerde tankerlerin zarar görmemeleri için hassasiyetle korunması gerektiğini söyledi.


 

            İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, geliştirilen proje ile her yıl köylere tanker dağıttıklarını, önümüzdeki yıl tüm orman köylerine tanker dağıtımının yapılacağını söyledi.


 

            İl Genel meclis Başkanı Halil Pekdemir de, dağıtılan tankerlerin köylere çok büyük fayda sağladığını söyleyerek, köylerde muhtarların daha önce su aboneliği yapmakta zorlandıklarını, mecliste aldıkları su yönetmeliği kararı ile köylerde sağlıklı yapılamayan su aboneliğinin ve tahsilatların köylere hizmet götürme birliği tarafından yeni kararla yapılacağını söyledi.


 

            Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci yerelleşme artıkça böyle hizmetlerin daha kolay olacağını ifade ederek, tanker dağıtımında emeği geçenlere teşekkür etti.


 

            Vali Yavuz Erkmen ise, köylere her zaman destek çıktıklarını ve bundan sonra da her türlü hizmeti almak için vatandaşlara kapılarının açık olduğunu belirterek, “Allah kullandırtmasın diyoruz, ama gerekli olduğunda da teknolojinin çeşitli imkanlarına sahip olan tankerleri teslim ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amaç öncelikle ormanlarımızın korunması geliştirilmesidir. Biz diğer İllerden farkındalık yaratmamız lazım. KÖYDES projesi ile altyapı problemlerini gidererek her yönü ile mükemmel bir köy ve kent haline gelmemiz gerekiyor, üstüne koyarak gitmemiz gerekiyor. Bu hizmette onların bir basamağı olarak nitelendiriyoruz” dedi.


 

            Devlat Bakanı Selma Aliye Kavaf ise. kalkınmanın 3 temel unsuru olduğunu belirterek “Bunlar yerelleşme, demokratikleşme ve sivilleşmedir, Yereli ne kadar güçlendirirseniz, ne kadar yetkilerini artırırsanız yerelin kendine göre çözeceği üreteceği çözümler, merkezi otoriteye göre daha etkili olur. Bu bilinen bir gerçektir. Yereldeki hizmetlerin arttırılması için hem bu çalışmaları yapacağız hem de yerelleşme, sivilleşme ve demokratikleşme devam edecek” diye konuştu.


 

Konuşmaların ardından 48 köy muhtarına Bakan Kavaf ve diğer protokol üyeleri tarafından su tankeri dağıtımı yapıldı.