Beyaz cennet Pamukkale’deki birçok otelde 21 yıl piyanist şantör olarak şarkı söyleyen 45 yaşındaki iki çocuk babası Ogetay Südaş, ses telleri deforme olup şarkı söyleyemez hale gelince müzisyenliği bıraktı. Evinin bodrum katında çok şartlar altında müzik aletleri tamir ederek hayatını geçindirmeye çalışan Ogetay Südaş, bir ay önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldığı 10 bin liralık kredi ile ‘Klasik Müzik Evi’ni açarak kendi işinin patronu oldu. Açtığı işyerinde ladin, padik, vengi, gül, karaağaç ve sapallı ağaçlarını kullanarak, bağlama, keman, kabak kemane imalatı yapmaya başlayan Südaş, müzik aletleri tamiratı da yapıyor. Güzel sanatlara gitmek isteyen öğrencilere de bağlama, keman ve piyano eğitimleri vermeye hazırlanan Südaş’ın iki oğlu da müzik bölümlerinde eğitim görüyor. 21 yıl boyunca Pamukkale ve şehir içindeki otellerde müzisyenlik yaptığını, içtiği sigara nedeniyle ses tellerindeki deforme yüzünden müziği bıraktığını belirten Ogetay Südaş, “Müziği bıraktıktan sonra iki yıl boyunca evimin bodrumunda müzik aletleri yapıp satıyor, ailemi geçindirmeye çalışıyordum. Ancak bodrum katta oluşan nem nedeni ile müzik aletlerini yaptığım özel ağaçlar zarar görüyordu. Çok sıkıntısı günler geçirdim. Bir arkadaşım vasıtasıyla sosyal yardımlaşma vakfının iş kurmak isteyenlere kredi verdiğini öğrendim. Başvurumu yaptım. Altı ay gibi bir sürede kredim onaylandı. Aldığım kredi ile bir hızar makinesi ile küçük el aletleri aldım. Müzik aletlerinin yapımında kullanılan boyalardan ve tellerden satın alarak işyerimi kiraladım. Bağlama ve keman imalatına başladım. El yapımı kemanlar müzik sektöründe ok değerlidir. El emeği göz nurumla yaptığım bir iki kemanı satabilirsem işlerimi daha da büyüteceğim” dedi    

Altı yıl vadeli

Yerel Girişimler Projesi kapsamında İş Kurma Yardımı adı altında aldığı 10 bin lira kredinin 2 yıl ödememiz 6 yıl vadeli ve sıfır faizli olduğunu belirten Tokuroğlu, “Vakıftan aldığım krediyle işyerimi açalı bir ay oldu. İki yıl sonra kredinin geri ödemesine başlayacağım. Ödememde yılda bin 700 lira olacak ve altı yıl devam edecek. Aldığım paraya da hiçbir zaman faiz işlemeyecek. Yıllık vakıf ödememi bu şartlarda hiç sıkışmadan çıkartabilirim. Yaptığım müzik aletlerinden bir bölümünü de satarsam hiç sıkışmadan kredimi de öderim, kiramı da öderim, hayatımı da kazanırım. Yaptığım tamiratlarla vereceğim kurslardan elde edeceğim gelirlerle de yeni malzemeler satın alarak işlerimi büyültebilirim. 
Belirli bir yaştan sonra iş bulmak çok zor. Vakıf sayesinde yine kendi işimin patronu oldum. Elinde mesleği olanlar, benim gibi işyeri açmaya gücü yetmeyenler vakfa başvursun. Herkes üretime katılsın. İnsanın kendi işinde çalışması kadar güzel bir şey yok. Müzikle yıllarca uğraştım ses tellerimi kaybettim ama kopamıyorum. Müzik aletleri yaparak yine sanatla uğraşmaya devam edeceğim” dedi.