Denizli'nin Babadağ ilçesinde 4. BabaFest ve 3. Off Road Yarışları tamamlandı. 3 gün süren festivalin final gününde yapılan off road yarışları nefesleri kesti. Türkiye'nin dört bir yanından bir çok yarışçının katıldığı yarışta, offroad araçları kıyasıya yarıştı. Vatandaşlar off road yarışlarına büyük ilgi gösterirken, pistin etrafı kıyasıya mücadeleyi izleyen seyircilerle doldu. Yapılan yarışların ardından yarışmada dereceye girenlere kupaları protokol üyeleri teslim etti. Yarışlarda ayrıca Dj Poseidon'da müzikleri ile vatandaşlara güzel dakikalar yaşattı.

"KATILIM ÇOK GÜZEL"

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı konuyla ilgili "Festivalimizin artık son gününe geldik. Yarışlar da biraz önce başladı, kıyasıya bir rekabet var, araçlar inanılmaz bir performans gösteriyor. Ben şimdiden kazasız belasız bir yarış olmasını diliyorum. Bütün yarışçı arkadaşlara başarılar diliyorum. Bugünkü yarışlardan sonra artık ödül töreni ile beraber festivalimizi noktalamayı planlıyoruz. Katılım çok güzel, havamız çok güzel, insanlar gerçekten eğlencenin, lunaparkın, alışverişin ve adrenalin sporu olan off roadun tadını çıkarıyorlar. Dün akşam da çok güzel bir konserimiz vardı. İnsanlarımızı bu zor günlerde bir nebze mutlu edebildiysek ne mutlu bize. Çok yoğun bir katılım vardı, sanatçımız da gerçekten sahnede iyi bir performans sergiledi. Halkımızla birlikte türkülere, şarkıları eşlik ettik. Bir nebze olsun stres attık diyebilirim.

"BABADAĞ OFF ROADU ÇOK SEVDİ"

Offroad sporunun üçüncüsünü düzenliyoruz. Biz göreve geldikten sonra başlamıştık. Babadağ offroadu gerçekten çok sevdi. Yarışlarımızın arasında Babadağlı yarışçılar da var, onları da gönülden destekliyoruz.  Her sene PADOF ile birlikte yapıyoruz. Bu sene de Yelin Tekstil sponsor oldu. Katkılarından dolayı Yelin Tekstil'in sahibi Ümit Yelin'e teşekkür ediyorum. Güzel bir yarış olsun, güzel bir festival olsun, güzel bir gün olsun, herkese iyi eğlenceler diliyorum." dedi.

"BAŞKANIMIZIN BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ"

Etkinliğe katılan CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı ise festival ve yarışlarla ilgili "Öncelikle Babadağ'da olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Koşa koşa geldik buraya. Babadağ Belediye Başkanımız Sayın Ali Atlı'nın da bu tarz etkinliklerini çok önemsiyoruz. Hem Babadağ'ın tanıtımına katkı hem de vatandaşların bir araya gelip kaynaşmasına da vesile oluyor. Biz de bugün hem stantları ziyaret ettik hem de hemşerilerimizle bir araya geldik, sohbet etme imkanı bulduk. Şimdi de büyük bir heyecanla offroad yarışlarını izliyoruz. Böyle bir ortamın oluşması da çok güzel olmuş. Şehir dışından insanların da yoğun katılım gösterdiğini görüyoruz. Bu tarz etkinliklerin olması hem bizlere onur, hem de mutluluk veriyor. Başkanımızın da başarılarının devamını diliyoruz." diye konuştu.

"İNSANLAR OLDUKÇA İLGİ GÖSTERİYORLAR"

4. BabaFest ve 3. Off Road Yarışları'na katılan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Babadağlı Selim Kasapoğlu ise festivali ve yarışları şöyle değerlendirdi;
"BabaFest benim BASİAD başkanlığım döneminde başladığımız bir projeydi. Biz o zaman 'Turizm Yolunda Babadağ' projesini hazırlamıştık. Bu projenin ayaklarından bir tanesi de Babadağ'da bir festival düzenlenmesiydi. Babadağ'da bir gastronomi kültürü var. Babadağ'ın mimarı özellikleri çok güçlü olduğu yanı, bunları kullanarak burada bir festival yapmayı düşünmüştük. Bizim zamanımızda da BabaFest olarak başladı. Sağolsun BASİAD başkanımız Şeref Arpacı ve Babadağ Belediye Başkanımız Ali Atlı da bu festivale devam etmeye başladılar. Bugün offroad yarışları var, dün akşam konser vardı. Panayırımız 2 günde de devam ediyor. Ben biraz önce geldim, şehrin girişi bayağı kalabalıktı. İnsanlar oldukça ilgi gösteriyorlar, bugün zaten piste de baktığımızda pistin etrafı da oldukça kalabalık.

"BU PROJELERİN YILLAR GEÇTİKÇE DEĞERİ ARTACAK"

Bunlar tabii uzun soluklu projeler. Bu projelerin yıllar geçtikçe değeri artacak. Üzerine her gelenin yeni değer koyacağı projeler olacak. O yüzden sahip çıkmak lazım, bizler de sahip çıkıyoruz. Bu festivalleri devam ettirmeye çalışıyoruz. Ben bu noktada bu projeye emek koyan bütün başkanlarıma bütün yönetim kurulu üyelerine bütün Babadağlılara teşekkür ediyorum. Umuyorum ki önümüzdeki yıllarda bu festival daha renkli, daha güçlü olur. Babadağ'ın özelliklerinin tanıtıldığı ve turizm anlamında da Denizli için önemli bir destinasyon olur diye ümit ediyoruz. Seneye umarım daha güzeli, daha büyüğü yapılır ve her sene katlanarak gider.

"BABADAĞ'DA HİÇ YAŞAMADIM AMA KÖKLERİM BURADA"

Ben Babadağ'la hiç ilişkimi kesmedim, ben Babadağ'da hiç yaşamadım ama köklerim burada. Buradaki tarihi, kültürü, buradaki insanların yaklaşımı, hayata bakışını, iş anlayışını, iş kültürünü hep farklı buldum. Hep de sahiplenmeye çalıştım, bundan sonra da öyle olacak. Şimdi bana Denizli Sanayi Odası Başkanlığı nasip oldu. Babadağ'da sanayi ile ilgili problemlerini çözmek için uğraşıyoruz. Bir önceki dönemde yine başkan vekiliydim. Burada Küçük Sanayi Sitesi yapma, buradaki sanayi alanını biraz daha genişletme amacımız vardı. Bu projeye de katkı koydum. Bu proje de şu anda yolunda gidiyor. Babadağ sonuçta Denizli sanayisine, Denizli ticaretine bel kemeyi noktalardan biri nokta. Babadağlı sanayiciler, iş adamları da öyle. O yüzden buralara sahip çıkmak lazım. Bugün sadece Babadağ'a değil, Denizli'mizde birçok yerin çok ayrı önemi var." şeklinde konuştu.

babafest-7babafest-6babafest-5babafest-3babafest-4babafest-2babafestbabafest-1