Çivril’in Çıtak Beldesi'nde bu yıl birincisi düzenlenen Ayçiçeği ve Tarım Festivali Vali Yavuz Erkmen’in de katıldığı törenle başladı.

Törene, Vali Yavuz Erkmen’in yanı sıra Denizli Milletvekili Mithat Ekici, Çivril Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Çıtak Belediye Başkanı Sadri Porhan, Hayırsever İşadamı Kadir Kameroğlu ve vatandaşlar katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Çıtak Belediye Başkanı Sadri Porhan, Çıtakta yetişen ay çekirdeğinin Türkiye’deki ay çekirdeği üreticilerine gönderildiğini ve kalite olarak da Türkiye’deki sayılı bölgelerden birisi olduğunu söyledi.

Çivril Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de, Çivril ovasının binlerce yıldır Menderes Nehri ile beslendiğini, bölgede birçok tarım faaliyetlerinin yapıldığını, üretin miktarı anlamında da Türkiye’de önemli bir konumda olduğunu söyledi.

Denizli Milletvekili Mithat Ekici, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Türkiye’nin sanayi ülkesi olmasının yanı sıra bir tarım ülkesi olduğunu söyleyerek, tarıma önem verdiklerini ve bu tür festivalleri desteklediklerini söyledi.

Vali Yavuz Erkmen ise, festivallerin amacının yöreyi tanıtmak olduğunu söyleyerek, “Yöreyi öne çıkartırken de, birkaç günde olsa insanları birlik beraberlik ve sevgi ortamı içerisinde bir araya getirmektir. İnsanları şenlik içinde mutlu olarak gördük. Bu güzel bir şeyi başarmanın ifadesi idi. Bu güzel ortamın hiçbir zaman bozulmamasını, sadece festivalle sınırlı kalmamasını, 365 gün boyunca sağlık içinde ve mutlu olarak yaşamanızı istiyoruz” dedi.

Vali Yavuz Erkmen ayrıca, bölgenin iki önemli sorunu hakkında da bilgi verdi. Denizli-Uşak Karayolunun zıpır yokuşu yol çalışmasının ay sonuna kadar biteceğini, Karayolları Genel Müdürlüğünün Uşak sınırına kadar olan kısmını ihale yapmak istediğini ancak, zıpır yokuşundan itibaren 10 kilometrelik kısmını şu an devam eden çalışmalarla İl Özel İdaresi olarak devam edilmesi teklifinde bulunulduğunu, önümüzdeki günlerde bunun kesinlik kazanacağını söyledi. Vali Erkmen bir diğer konu olarak da, Kıralan ve Çıtak’ı ilgilendiren bir Lise yapımı olduğunu, bunun 2011 yılı programına alınarak Lise yapılması düşüncesinde olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Çıtak Belediye Başkanı Sadri Porhan, festivale katılmalarından dolayı Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri ile festivalin düzenlenmesine destek veren sponsor firma yetkililerine plaket verdi.

Hayırsever İşadamı Kadir Kameroğlu, plaket töreninde yaptığı konuşmasında, bölgenin ihtiyacı olan Lise yapımı için subasman katını Çıtak ve Kıralan Belde halkı ve kendisinin de vereceği katkı ile yapabileceklerini söyledi.