2010 yılının en önemli uluslararası yamaç paraşütü organizasyonu kabul edilen ve Denizli Valiliği, Belediyesi, Denizli Adrenalin Derneği ve Paragliding World Cup tarafından düzenlenen Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Süper Finali başladı.

Pamukkale Kocaçukur Yüzme Havuzları'ndaki açılış törenine Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, İl Genel Meclisi üyeleri, Pamukkale Belediye Başkanı Osman Akkulak, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Başkanı Goran Dimiskovki, süper finaldeki sporcular ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü İbanoğlu, en iyi 120 yarışmacının katılımına olanak veren süper finalin, 2010 yılının en önemli uluslararası yamaç paraşütü organizasyonu olduğunu söyledi. İbanoğlu, Denizli'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen ve 2009 Mayıs ayında organize edilen Paragliding World Cup Avrupa ayağının başarılı bir şekilde yapıldığını, yarışmayla Türkiye ve Denizli'nin dünya havacılık camiasında ses getirdiğini kaydetti. Geçen sene elde edilen başarıdan dolayı Paraliding World Cup teknik komitesi tarafından 2010 PWC Wold Cup Super Final için Pamukkale'nin tercih edildiğini açıklayan İbanoğlu, "Toplam yedi ayaktan oluşan bu yarışmalarda başarı gösteren en iyi 120 sporcunun katılımına olanak veren final, 2010 yılının en önemli uluslararası Yamaç Paraşütü organizasyonudur. Yarışmaya 31 ülkeden, 16 bayan ve 118 erkek olmak üzere toplam 134 sporcu katılacak. 22 Eylül-2 Ekim 2010 arasında Pamukkale Çökelez, Dinamit Tepe ve Nikfer Bozdağ bölgelerinde yapılacak." dedi.

Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Başkanı Dimiskovki, ise süper finalde dünyanın en başarılı ve yamaç paraşütü alanında profesyonel sporcularının yer aldığını vurgulayarak, Türkiye ve Denizli'de olmaktan çok mutlu olduklarını ve mutlu ayrılacaklarına inandıklarını söyledi.

Vali Erkmen de dünyada eşi benzeri olmayan ve herkesin beğenisini kazanarak dünya mirası listesine alınan Pamukkale travertenlerini görmek için yılda yaklaşık 2 milyon kişinin Denizli'ye geldiğini söyledi. Erkmen, "Burada hem doğal hem de antik güzelliği görüyoruz. Jeotermal suyla sağlık turizmi imkanı bulabiliyoruz. Biz bu güzellikleri oturduğumuz yerden veya gezerek seyredebiliyoruz ama sizin bize göre bir avantajınız olacak. Bunu yukarıdan görme imkanına sahipsiniz. Yarışma süresince, sağlık içeinde ve başarılı bir organizasyon olmasını diliyorum. Herhangi bir kaza olmaması en büyük dileğimizdir. Bu yıl 31 ülkeden 134 sporcu arkadaşımızın olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla sporcuyu görmek en büyük hedefimizdir." şeklinde konuştu.