Vali Yavuz Erkmen, Aktepe Mahallesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

    Vali Erkmen’in incelemelerine Belediye Başkan Vekili Şamil Çınar, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş da katıldı.    

    İlk olarak Aktepe Mahalle Muhtarlığı’nı ziyaret eden Vali Erkmen ve beraberindeki heyeti burada Aktepe Mahalle Muhtarı Mehmet Örki ve vatandaşlar karşıladı.  Mahalle Muhtarlığında vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Erkmen, mahallenin sorunları hakkında da muhtar Mehmet Örki’den bilgi aldı. Mahallenin asayiş, eğitim, ulaşım, sosyal hayat gibi konularını kapsayan alanlarda istekte bulunan muhtar Örki’yi dinleyen Vali Erkmen, isteklerin makul ve yerinde olduğunu ifade ederek gerekenlerin yapılacağını söyledi ve ilgili daire müdürlerine direktif verdi.

    Yeni binasında hizmet vermeye başlayan Karşıyaka 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’ni de ziyaret eden Vali Erkmen, yürütülen çalışmalar konusunda İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş’dan bilgi aldı. Aile Sağlığı Merkezi’nin ardından aynı binada hizmet vermeye başlayan Denizli Belediyesi Aktepe Bilgi Evi ve Kurs Merkezinde de incelemelerde bulunan Vali Erkmen’e, Belediye Başkan Vekili Şamil Çınar tarafından Kurs Merkezi ile ilgili bilgi verildi. Kurs Merkezinde eğitim görmekte olan çocuklarla da sohbet eden Vali Erkmen, çocukların sorunlarını dinledi.
   
    Kurs Merkezindeki incelemelerin ardından çıkışta vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Erkmen, vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşların çeşitli konulardaki talepleri konusunda gerekenin yapılacağını söyleyen Vali Erkmen, vatandaşlardan bir de istekte bulundu. Aktepe Mahallesinde çağ nüfusuna gelmiş ama anaokuluna gönderilmeyen 500’e yakın çocuğun bulunduğunu ifade eden Vali Erkmen, ailelerin bu çocukları mutlaka anaokullarına göndermelerini istedi. Bu konuda her türlü yardımda bulunulacağını ifade eden Vali Erkmen, anaokullarında ailelerden 20 TL’den fazla para talep edilmeyeceğini, çocukların ihtiyaçları için 20 TL’nin üzerindeki masrafların kendileri tarafından karşılanacağını, ailelerin bu konuda müsterih olmalarını ve çocuklarını mutlaka anaokullarına göndermeleri gerektiğini söyledi. Bölgede okuma yazma bilmeyen vatandaş kalmasını istemediklerini de ifade eden Vali Erkmen, böyle vatandaşlar varsa bunları kendilerine bildirmelerini, onlar için okuma yazma kursları açarak okuma yazma bilmeyen vatandaşların kalmamasını sağlayacaklarını, okuma yazma bilmeyen bir tek vatandaşın dahi kalmasını istemediklerini sözlerine ekledi.

    Mahalledeki Pakize ve Suzan Özkardeş ilköğretim Okulu’nu da ziyaret eden Vali Erkmen, okulda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Bölgede çağ nüfusuna gelmiş 580 anaokulu öğrencisi olduğunu ve bunlardan yalnızca 26’sının anaokullarına kaydını yaptırıp devam ettiklerini ifade eden Vali Erkmen, bu öğrencilerin anaokullarına gönderilmesi için ailelerin ikna edilmesi konusunda idareci ve öğretmenlerin daha çok çaba sarf etmelerini istedi. Okulun etrafının aydınlatılması konusunun AYDEM yetkilileri ile görüşüleceğini sözlerine ekleyen Vali Erkmen, bu konunun en kısa sürede çözülmesinin mümkün olduğunu söyledi.
   
     Son olarak TOKİ konutlarının olduğu bölgedeki TOKİ Anaokulu’nu da ziyaret eden ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Erkmen, burada da vatandaşlara çocuklarını anaokuluna göndermeleri konusunda telkinlerde bulundu. 500 civarındaki çocuğun anaokullarından yararlandırılamamasının büyük eksiklik olduğunu ifade eden Vali Erkmen, en kısa sürede bu eksikliğin giderilmesi gerektiğini ifade ederek, devletin üzerine düşeni yapacağını ancak bu noktada vatandaşların da bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. Vatandaşların Aile Hekimi talep etmeleri üzerine durumun değerlendirileceğini ifade etti.