Her gün mutlaka kullandığımız WhatsApp uygulamasının her özelliğini bildiğimizi düşünüyoruz. Arama ve mesajlama uygulaması olan WhatsApp uygulamasının bilinmeyen kullanışlı bir çok özelliği var. 

Sohbet kısayolu oluşturabildiğinizi biliyor muydunuz. Kısayolunu oluşturmak istediğiniz sohbete girdiğinizde ayarlar kısmındaki diğer bölümünde kısayol ekle seçeneği ile telefonunuzun ana ekranında sıkça konuştuğunuz kişilerin sohbet kısayolunu oluşturabilirsiniz.

Grup üzerinden paylaşılan her fotoğraf galerinizde çokça yer kaplamasından şikayetçiyseniz bu özellik size göre. Telefonunuzun ayarlar>veri kullanımı seçeneklerini izleyin otomatik medya indirme altında Mobil veriyi kullanırken, Wi-Fi'ye bağlıyken ve Dolaşımdayken seçeneklerini devre dışı bıraktığınız takdirde artık size yollanan her fotoğraf otomatik olarak galerinize kaydolmayacak. 

Katıldığınız bir çok aile ve arkadaş grupları var ve her gelen bildirim sizi ilgilendirmiyorsa sohbeti susturabilirsiniz. Hem gruptaki diğer üyeleri kırmadan ve gruptan çıkmak zorunda kalmadan sohbeti sessize almanız mümkün. Bu özelliği kullanabilmeniz için Seçenekler > Sessize al yolunu izlemeniz yeterli.

Eski mesajlar içinde ulaşmak istediğiniz mesajı bulmakta zorlanıyorsanız bunun da kolay bir yöntemi var. İstediğiniz mesajın üzerine uzun bastığınızda Seçenekler>Yıldızlı Mesajlar tıklayarak istediğiniz mesajları yıldızlayarak ulaşmanız daha da kolaylaşacak.


Sena Kuru