Denizlili yazar Muhammet Kahraman tarafından fotoğraflanan Atatürk silueti, sosyal medya paylaşınca büyük ilgi gördü. Kızılcabölük ile Karahisar'ın arasında Saat 16. 30 çekilen görüntü dağda karın olmasıyla daha belirgin görülüyor.
Silueti fark eden Yazar Muhammet Kahraman, “Tesadüfen çektim, Dağın üzerinde burun ve iki göz var diye çekmiştim eve geldiğimde Atatürk siluetini gördüm. Daha önce de buna benzer(efe,eski yazı,padişah vb.)çektim. Atatürk’ün siluetini görmekten sevinç ve mutluluk duydum” dedi.
Evran Dağının hikayesini de bu sözlerle aktardı: “Kızılcabölük ile Karahisar'ın üstündeki bölgededir. Rivayete göre buradan geçen kervanlara "Evran" adı verilen bir yılan tebelleş olmakta ve katırların hepsini yüküyle birlikte yemektedir. Buna çare düşünen insanlar sonunda yılanı öldürmeyi başarırlar. 40 katıra kireç yükleyerek o bölgeden geçirirler, yemeye alışan Evran yılanı yine katırları yer ama sönmemiş kireci de birlikte yediği için patlar ve o bölgeye dağılır. Evran yılanın parçalarının dağıldığı bölge kel kalır ve hiçbir şey yetişmez. Evran yılanın eşinin kurtulduğu ve arada "Kuşçu Mezarlığı"nın olduğu yere inerek insanlara göründüğü ama insanların konuşmalarıyla yolu boşalttığı söylenir.”