Denizli’de Ak Parti İl Başkanı Bilal Uçar, tarım alanında rüyaları gerçeğe dönüştürmeye devam ettiklerini söyledi. 141 yıllık özlem olan Aydın Çine Barajı’nın kendi iktidarları döneminde tamamlanıp Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açıldığını toplu açılış töreninde Gölemezli Sarayköy Sulaması 3. Kısım ve Tavas Yenidere Barajının da hizmete girdiğini ifade eden İl Başkanı Uçar, “Tarım alanında rüya gibi görülen birçok hizmeti biz gerçeğe döndürdük. İktidarımız döneminde tamamlanıp açılışı yapılan Cindere Barajından sonra 55 milyon liraya mal olan ve 3 bin 500 hektar alanın sulanmasını sağlayacak Tavas Yenidere Barajı. 340 milyon liraya mal olan ve 18 bin hektarın sulanmasına destek olacak Gölmezli-Sarayköy Sulaması 3. kısım inşaatını biz bitirdik. Denizli’nin önümüzdeki 55 yıl boyunca içme suyu sıkıntısı çekmemesini sağlayacak 32 milyon liraya ihale edilen Akbaş Barajının da yapımı devam ediyor. O barajımızı da iki yıl gibi bir sürede tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Bunun dışında diğer illerde yapılan baraj ve sulama kanalları ülkemizin ve çiftçimizin kalkınması, kazancının artması için tarihi birer adımdır” dedi.

Çiftçilerimiz altın çağını yaşıyor

Denizli’de tarım ve hayvancılık sektörüne çok büyük destekler verdiklerini, önümüzdeki dönemlerde de desteklerin süreceğini ifade eden İl Başkanı Uçar, “İktidara geldiğimiz günden bu yana kentimizde tarım ve hayvancılığa çok büyük destek verdik. Modern tarıma geçmek için toplulaştırma da Türkiye’ye örnek bir çalışmayı Özel İdaremizle birlikte başarıyla sürdürüyoruz. Toplulaştırmanın ardından sulama kanalları devreye girince çiftçimiz gerçekten modern tarımın tüm nimetlerinden yararlanacak. Hem emeğinin karşılığını alacak hem de ülke ekonomisini çok ciddi katkı sunacak. Bu bakımdan Denizli büyük bir potansiyeli barındırmaktadır. Biz bu potansiyeli harekete geçirmek için yıllarca sürüncemede bırakılan yatırımları birere birer hayata geçiriyoruz. Biz iktidara geldiğimizde 1995 yılında ihalesi yapılan Tavas Yenidere barajında daha bir şey yapılmamıştı. Bugün bitirip hizmete açtık.” Dedi

Pamuk ve nar iyi para kazandırdı

Denizlili çiftçilerin dünya standardında üretim yaparak, ürettiklerini ihraç etmeleri için çalışmalara devam ettiklerini belirten İl Başkanı Uçar, “Her geçen yıl çiftçimiz dünya standartlarında üretim yaparak Denizli ihracatına önemli katkı sunmaktadır. Üzüm ve nar bu anlamda rekor bir fiyata alıcı buldu. Yine Pamuk üreticimize pamuk taban fiyatı 1,60 lira olarak belirlendi. Hükümetimizin pamuk üreticisine verdiği 0,42 kuruşluk destekle birlikte pamuk üreticisi kilogram başına toplam 2.20 lira gelir elde edilecek. Ürünler bu paralarla satıldığı zamanda üreticilerimizin ellerine gerçekten iyi paralar geçmiş olacak. Tarım ve hayvancılık sektörünün canlanması ve sektörde emek harcayan üreticilerimizin iyi paralar kazanması için hükümet olarak projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.