ANKARA (CİHAN)- Türkiye'de yapılan uluslararası spor organizasyonlarından bir yenisi bugün Ankara'da başlayacak. Yıldız Bayanlar Voleybol Dünya Şampiyonası'na başkent ev sahipliği yapacak.
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, bu yıl nisan ayından beri yoğun ve yorucu birçok başarılı organizasyona imza attıklarını belirterek, bu kez de başkentte Yıldız Bayanlar Voleybol Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Bu organizasyonda alt yapı felsefeleri olan skor odaklı bir düşüncelerinin olmadığını sözlerine ekleyen Karabıyık, "Çocuklarımızın da böyle düşünmesini istiyoruz. Bu yaş grubu gelişme, yetişme, boy verme, ufuk açma, ileriye güvenle bakma ve emsallerine karşı cesaret kazanma grubudur. Bu hissiyatı deforme edecek hiçbir şeye izin vermek istemiyoruz." dedi.
Yıldız Bayanlar Milli Takım Antrenörü Şahin Çatma'da şampiyona süresince çok iyi 10 gün geçirmek istediklerini, hedeflerinin öncelikle iyi bir derece sonuç olarak ise şampiyonluk olduğunu kaydetti.
Milli Voleybolcular Sabriye Gönülkoymaz ve takım kaptanı Damla Çakıroğlu ise, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek en iyi dereceyi elde etmek istediklerini, bunun içinde Ankaralıların maçlarda kendilerini yalnız bırakmayarak desteklerini beklediklerini söylediler.
CİHAN