ANKARA (CİHAN)- Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye A grubundaki ikinci maçında Mısır’ı 3-0 yendi. Milli takımı şu sıralarda grup liderliği için Polonya ile karşılaşıyor.
    Kendisinden oldukça zayıf rakibi karşısında maça iyi başlayan Ay - Yıldızlı ekip ilk seti 25-9 kazandı. İkinci sete iyi başlayan Türkiye ilk teknik molayı 8-1 önde tamamladı. Teknik molanın ardından yedek oyuncular ile mücadele eden milli takım, hücumlarda topu öldürmekte zorlandı. Mısır’ın cılız hücumları karşısında savunmada iyi bir görüntü çizemeyen yıldızlar, setin son bölümünde toparlandı. Yaptığı bloklarla sayı bulan Türkiye ikinci seti de 25-21 kazandı.
    Üçüncü sette daha dirençli bir Mısır karşısında özellikle ortadan yapılan hücumlarda zorlanan Ay - Yıldızlılar, iyi servis atıp manşet alamayan rakibi karşısında kenarlardan yaptığı hücumlarla sayı buldu. Setin ilk teknik molasını 8-7, ikinci teknik molayı ise 16-13 önde geçen Türkiye, Ece, Nursevil ile üst üste sayılar buldu. Setin son bölümünde oyuna ağırlığını koyan ve etkili hücumlarla sayılar bulan Türkiye, seti 25-20 maçı da 3-0 kazandı.
CİHAN