İsviçre’nin turistik Kandersteg bölgesindeki dağlık alanda bir araya gelen ‘wingsuit’ sporcuları Reiner Ebert ve Ludovic Woerth, 2 bin 500 metre yükseklikten yaptıkları atlayışı ve uçuşlarını saniye saniye görüntüledi.
Ebert ve Woerth, bir saat markasının tanıtımı için geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri atlayışlarını, kasklarına yerleştirdikleri özel kameralarla kaydetti. İki pilot, İsviçre Alpleri üzerinde saatte 240 kilometre hıza ulaştı. İsviçreli sporcular, paraşütlerini zamanında açtı ve herhangi bir kaza yaşamadan yere inmeyi başardı.
‘Wingsuit’ uçuşu, bacakların arasında ve kolların altında hava geçirmeyen kumaştan yapılmış kanatların kullanıldığı bir ekstrem spor olarak biliniyor. 'Wingsuit' tutkunları, yaptıkları adrenalin dolu atlayışları kameraya kaydederek video paylaşım siteleri üzerinden yayınlıyor. Atlamak için kimi zaman bir uçağı kimi zaman da yüksek bir uçurumu seçen sporcular, havayı yönlendirebildikleri özel elbiseleriyle adeta kuş gibi uçuyor. Sporcular, sırtlarında taşıdıkları paraşütü açarak yere iniyor.
Japon ‘wingsuit’ pilotu Shin Ito, geçtiğimiz yıl California’da 10 bin 500 metre yükseklikten atlamış, saatte 286 kilometre hıza ulaşarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti. CİHAN