İSTANBUL (CİHAN)- Olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacıyla tüm dünyada gerçekleşen Olimpik Gün Koşusu, Türkiye’de de Samsung sponsorluğunda 9 şehirde aynı zamanda gerçekleştirildi.
    “Olimpik Gün Koşusu”, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) önderliğinde ve olimpizm ruhuna ve olimpiyat oyunlarına her platformda destek vermeyi sürdüren Samsung’un ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.
    Türk sporu ve ülkemizdeki olimpik harekete katkı sağlamak amacı ile düzenlenen “Olimpik Gün” koşusu; bugün Trabzon Ayasofya Kavşağı’ndan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın start vermesi ile başladı. Trabzon startını takiben Erzurum, Diyarbakır, Mersin, Ankara, Eskişehir, Bursa, Manisa ve İstanbul illerinde de start verildi. Türkiye’nin doğusundan batısına doğru olimpizm ruhu için koşuldu.
    Ülkemizdeki Olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacı ile bu yıl 2010 yılında olduğu gibi Samsung sponsorluğunda düzenlenen “Olimpik Gün” koşusu; Türkiye’de olimpik değerleri (“mükemmellik”, “dostluk”, “saygı”) ve temel olimpik ilkeleri (“ayrımcılığa karşı olmak”, “sürdürülebilirlik”, “insana odaklanmak”, “evrensellik”, “dayanışma”, “spor, eğitim ve kültür ittifakı”) benimsemiş, olimpik harekete inanan kitleler oluşturmak amacı ile düzenleniyor. Haziran ayı boyunca Olimpik Gün dünyanın 205 ülkesinde kutlanmakta.
    Olimpik Gün Koşusu TRT3/Spor tarafından 9 ilde gerçekleştirilen canlı bağlantılar ile ekranlara taşındı. Merkez stüdyo aynı zamanda Olimpik Gün’ün Ankara ayağının başlangıç noktası olan Ankara Anıttepe Koşu Parkuru’nda kuruldu. TMOK Başkanı Uğur Erdener ve TMOK Yönetim kurlu üyesi Sezai Bağbaşı canlı yayın konukları olarak programda yer aldılar.
    Olimpik Gün Koşusu’na katılan tüm katılımcılar, koşunun bitiminde sertifikalarını aldılar. Tüm dünyada bütün katılımcılara dağıtılan, Türkiye’de de TMOK başkanı Uğur Erdener ve IOC Başkanı Jacques Rogge imzalı sertifakalar ve Olimpik Gün tişörtleri her katılımcıya dağıtıldı.
CİHAN