ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ile pozisyonlarına yerleştirilme için adaylar tercihte bulunacak. Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2015/2 tercih kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alıyor.

KILAVUZ ÖSYM'NİN SİTESİNDE YAYINLANACAK
Kılavuz, tercih süresi içerisinde ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden yayımlanacak.
Adayların kılavuzdaki kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 5-6 Temmuz, 27-28Eylül 2014'te yapan KPSS'lerden (2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.
Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak. Ancak, adaylar teknik hizmetler ve sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıflarına dahil kadrolara (tekniker, teknisyen, hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, sağlık teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, KPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden KPSS'ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzeylerindeki kadrolara başvuru yapabilecek.

SON TERCİH GÜNÜ 25 KASIM
Adaylar, tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre 16-25 Kasım'da, ÖSYM'nin https: //ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri gerçekleştirecek. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak, tercih süresi uzatılmayacak.
Adayların tercihlerinin geçerli olabilmesi için ÖSYM'ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması gerekiyor. Mezun durumları bu şekilde olmayan adayların, yerleştirmeleri yapılmış olsa bile atamaları yapılmayacak.

İŞLEMLERİNİZİ RESMİ İŞ SAATLERİNDE YAPABİLİRSİNİZ
ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgileri eksik veya hatalı adaylar ile Danıştay 12. Daire Başkanlığının kararı gereğince alt öğrenim düzeyindeki kadrolardan tercih yapabilecek durumdakilerden ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde alt öğrenim düzeyine ilişkin eğitim bilgisi yer almayanlar tercih süresinde (tercih süresinin son günü saat 16.00'ya kadar) resmi iş günlerinde ve resmi iş saatlerinde, ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden bu bilgilerinin sisteme kaydını yaptırabilecek.
2014-KPSS'ye ortaöğretim düzeyinde başvuran adayların, başvurudaki ortaöğretimdeki alan veya dal bilgileri, MEB e-okul sistemine uyumlu olabilmesi amacıyla ekte yer alan "Alan/Dal Dönüşüm Tablosu" doğrultusunda yeniden düzenlenerek başvuru ekranına yansıtıldı. Adayların bu bilgileri dikkatli incelemeleri ve varsa düzeltmeleri tercih süresi içinde ÖSYM sınav koordinatörlüklerinde yaptırmaları gerekiyor.

15 LİRA YERLEŞTİRME ÜCRETİNİ UNUTMAYIN
MEB e-okul sisteminden elektronik ortamda ÖSYM sistemine aktarılan bilgilerde değişiklik yapılamayacak. Bu bilgiler ancak MEB e-okul sisteminden değiştirildikten sonraÖSYM kayıtlarına yansıtılabilecek.
Adaylar tercihlerinin ardından 15 lira yerleştirme ücretini bankadan veya ÖSYM'nin internet sayfasından yatırabilecek. Bankadan yapılacak ödemeler 26 Kasım mesai bitiminde, internet ödemeleri ise 26 Kasım saat 23.59'da sona erecek.