"Denizli'de spor yapmayan kalmayacak" sloganı ile yola çıkan Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar düzenlediği ücretsiz spor kurslarından 85 bin kişi yararlandı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli'nin sporda da öncü bir kent olması, sağlıklı nesiller ve sporcuların yetişmesi için çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi bu yaz dönemi yaklaşık 10 bin vatandaşa, 25 farklı branşta ücretsiz spor yaptırdı. 5 yıl önce kadınlara yönelik pilates kursu ile ücretsiz spor eğitimi vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kısa sürede badminton, basketbol, binicilik, boks, buz pateni, bale, capoeira, bedensel engelliler tekerlikli sandalye basketbolu, futbol, modern dans, jimnastik, pilates, okçuluk, güreş, halk oyunları, zumba, hentbol, judo, masa tenisi, tekvando, tenis, voleybol, satranç ve yüzmeyi de ekleyerek branş sayısını 25'e çıkardı. 

Kış ve yaz olmak üzere 2 dönemden oluşan spor kurslarından Denizli'de 7'den 70'e tüm vatandaşlar yararlanabilirken her yıl binlerce kişi sağlıklı yaşam için spor yapmayı tercih etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar düzenlediği ücretsiz spor kurslarından 85 bin kişi yararlanırken, en çok ilgiyi ise yüzme branşı çekti. Yüzmenin ardından özellikle bayanların rağbet ettiği pilates ve zumba da en çok ilgi gören branşlar arasında yer aldı. Bu branşları ise basketbol, satranç, jimnastik ve halk oyunları takip etti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerek eğitim gerekse alt yapı anlamında spora her türlü desteği vereceklerini belirtti. Yaz ve kış olmak üzere her yıl iki dönem halinde düzenlenen spor okullarına ilginin her geçen yıl arttığını kaydeden Başkan Zolan, "Spor okullarımızda her yıl on binlerce vatandaşımıza ücretsiz bir şekilde spor yaptırıyoruz. Vatandaşlarımıza forma ve diğer tüm malzeme desteğini yine ücretsiz olarak veriyoruz. Denizli'nin sporda da öncü bir kent olması, sağlıklı nesiller ve sporcular yetişmesi için çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi spor yapmaya teşvik ederek sağlıklı, idealist, hedefleri olan birey olabilmeleri için çalışacağız" dedi.