2011 - 2012 Türkiye Süper Ligi’nin ardından, Medya Takip Ajansı Interpress’in Eylül ayından bu yana spor sayfalarında yayınlanan haberleri inceleyerek oluşturduğu, sezonun en popüler futbolcuları araştırmasında zirvesinde Fenerbahçe’nin Brezilyalı kaptanı Alex de Souza’nın yer aldığı belirlendi.

    Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile derginin tek tek incelenmesiyle oluşan Interpress’in listesinde, sarı - lacivertli takımın oyun kurucusu Alex, isminin yer aldığı 7.695 haberle ilk sırada bulunurken, bu sezon Süper Lig’in gol kralı olan Trabzonsporlu Burak Yılmaz 7.665 haberle ikinci sırayı aldı. Beşiktaş’ın Portekizli oyun kurucusu Manuel Fernandes 7.131 haberle üçüncü sırada yer alırken, yine Beşiktaş’tan Hugo Almeida 6.981 haberle dördüncü oldu.

    Siyah - beyazlı takımın yıldız oyuncusu Ricardo Quaresma da hakkında çıkan 6.954 haberle beşinci olurken, Fenerbahçe’nin başarılı kanat oyuncusu Miroslav Stoch 6.535 haberle altıncı sırayı aldı. Özellikle sezonun ikinci yarısında ortaya koyduğu başarılı performans ve attığı gollerle şampiyonluğu Galatasaray’ın kazanmasında pay sahibi olan Johan Elmander 6.261 haberle ligi yedinci sırada tamamlarken, sarı-kırmızılı takımın başarılı file bekçisi Fernando Muslera 5.436 haberle sekizinci, yine Galatasaray’da başarılı maçlar çıkaran Felipe Melo ise 5.146 haberle dokuzuncu olurken, Fenerbahçe’nin yetenekli orta saha oyuncusu Emre Belözoğlu da isminin geçtiği 4.915 haberle listede onuncu sırada yer aldığı görüldü.