Ligde oynadığı 19 maçta 16 galibiyet, 3 yenilgi alan ve 35 puanla ligin lideri konumunda bulunan yeşil-lacivertlilerde bu önemli karşılaşma da Darrius Morrow sakatlığından dolayı görev alamayacak. Konuk ekipte ise eksik bulunmuyor. Potanın Horozları, tüm sporseverleri Cumartesi günü PAÜ Arena'da oynanacak olan bu zorlu karşılaşmaya davet ediyor.
Sezonun ilk yarısında İzmir'de oynanan maçı Sinpaş Denizli Basket 83 - 67kazandı. Potanın Horozları evinde oynadığı maçlarda yenilgi yüzü görmezken ligde evinde namağlup yoluna devam eden tek takım konumunda. Deplasmanda oynadığı 9 maçın beşini kazanan Orkide Gediz Üniv., son oynadığı karşılaşma da İTÜ deplasmanından mağlubiyetle ayrıldı. İzmir ekibi, 19 maçta aldığı 9 galibiyet ve topladığı 28 puanla 11. sırada bulunuyor. 
Bu arada Cumartesi günü oynanacak olan Sinpaş Denizli Basket - Orkide Gediz Üniv. maçının teknik gözlemciliğini Mete Bulut yaparken,  başhakem Özlem Yalman'ın yardımcılıklarını Tunçtan Durmuşcan ve Fatih Güler yapacak.
Bu zorlu ve zevkli karşılaşmayı tüm öğrenciler 5 TL karşılığında takip ederken,tam biletler ise 10 TL’den satışa sunulacak. Biletler Perşembe ve Cuma günü saat 16:00 - 20:00 arası Forum Çamlık AVM’de yiyecek katındaki Sinpaş Denizli Basket masasında ve maç günü PAÜ Arena’daki gişelerde satılacak.