İSTANBUL (CİHAN)- Fenerbahçe'yle sözleşmesi sona eren Semih Şentürk, Fenerbahçe'de kalma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu söyledi. Semih, ''Sezon bitmeden sözleşme yenilenseydi daha mutlu olurdum.'' dedi.
    Milli futbolcu, Radyospor'a yaptığı açıklamada, "Sezon içerisinde benimle konuşulmadı, sezon sonu beklenildi. Belki, şampiyonluk yarışının öncelilkli olmasıdan kaynaklandı. Ama bu durum beni üzdü. Sezon devam ederken, sözleşme yenilenseydi, bu benim şu anda daha rahat olmamı sağlardı. Daha mutlu olur ve tatilimi rahat kafayla yapardım. Doğal olarak altyapısından yetiştiğim kulübüm Fenerbahçe'de kalmak isterim. Şu anda menajerlerim görüşmeleri sürdürüyor. Anlaşma her an olabilir, olmayabilir de... Yüzde 50, yüzde 50 diyebilirim." dedi.
    
    HİÇBİR ŞEY NET DEĞİL
    Milli Takım kampındayken yurtdışından teklifler geldiğini duyduduğunu belirten Semih, "Şu an serbest bir futbolcuyum, doğal olarak yurtdışından da teklifler alıyorum. Şu anda görüşmeler devam ediyor. Ne olacağı konusunda fikir yürütemiyorum. Fenerbahçe'yle görüşmeleri menajerim yürütüyor. Yurtdışından haber bekliyoruz; ama yurtiçinden şu anda sadece Fenerbahçe'yle görüşüyoruz. Fakat şu anda kesinleşmiş bir durum yok." diye konuştu.
    "12 yıldır Fenerbahçe çatısı altında 5 şampiyonluk yaşadım, iki tane son dakikalarda şampiyonluk kaçırdım. Dolayısıyla burada üzüntüyü de mutluluğu da gördüm" diyen Semih, ''Devre arasında İspanya'nın Deportivo Kulübü'yle ile prensipte anlaşmıştım; ancak küme düştükleri için bu transfer kaldı." şeklinde konuştu.
    
    FENERBAHÇE OLMAZSA TERCİHİM İSPANYA OLACAK
    Futbol stilinin İspanyol futboluna yatkın olduğunu belirten Semih, "Fenerbahçe'yle anlaşamazsam tercihim İspanya olacak. Bu doğrultuda görüşmeler oluyor. Ama şu ana kadar 'seni istiyoruz, ücretin budur' diye bir teklif gelmedi. Bu nedenle bu süreç uzadı. Şu an için hiçbir şey belli değil, her an Fenerbahçe'ye imza atabilirim ya da başka bir takımla anlaşabilirim." dedi.
    Semih, 11'de sürekli oynamamasıyla ilgili olarak ise, "Ben de her futbolcu gibi sürekli 11'de oynamak istiyorum. Bu hiçbir zaman olmadı. Gol kralı olduğum sezon bile olmadı. Hatta Fenerbahçe o sezon çok ciddi maliyetlerde forvet aldı ve yine oynayamadım. Fakat bütün bunlara rağmen her zaman kendimi hazır tuttum. Benim anlamadığım şey, 'Semih sonradan girdiği maçlarda etkili oluyor' diye bir düşünce var. Fakat bu doğru değil. Ben daha 11'de yer aldığım maçlarda gol attım. Bu sene kupayla birlikte 14 gol attım ve bunların 8-9 tanesi 11'de yer aldığım maçlarda attığım gollerdi. Avrupa Şampiyonası'nda maça son dakikalarda girip gol attığım için bu bana yapıştı kaldı, bunu atamadım." şeklinde konuştu.

    ŞAMPİYONLUĞUMUZU GÖLGELEMEYE KİMSENİN HAKKI YOK
    Semih, "Galatasaray'dan teklif aldın mı?" şeklindeki soruya ise, "Türkiye'den hiçbir takımdan teklif almadım ve şu an Türkiye'den sadece Fenerbahçe'yle görüşüyorum." diyen golcü futbolcu, şampiyonlukla ilgili olarak ise şunları söyledi:
    "Gördüğüm 5 şampiyonluktan en anlamlısı bu yılki şampiyonluk. 18 maçın 17'sini kazanmak çok özel bir durum. Bir daha yaşanır mı bilemiyorum. Trabzonspor da büyük bir başarı elde etti. Averajla şampiyonluğu kaybetti. Biz de geçen yıl kaybetmiştik. Sonuçta ligde bir şampiyon çıkıyor. Bunlar futbolda normal şeyler bu kadar inciğini boncuğunu araştırmaya gerek yok.
    Spekülasyonlardan uzak durmamız gerekiyor. Bu spekülasyonlar bizi çok üzdü. Şampiyonluğumuzu başka yöntemlerle kazandığımız iddia ediliyor. Bizler alın terimizle mücadele ediyoruz. Trabzon da şampiyon olsaydı bizler onları alkışlardık. Nedenleri başka yerde aramaya gerek yok. Emre'nin olayı bizi derinden üzdü. Sonuç olarak bizim şampiyonluğumuz hak edilmiş bir şampiyonluktur. 18 maçta 17 galibiyet aldık."

    EMENIKE FAYDALI OLUR, İYİ BİR REKABET OLACAK
    Emenike'nin önemli bir transfer olduğunu ifade eden Semih, "Emenike hepimizin bildiği yetenekli ve genç bir oyuncu. Umarım Fenerbahçe'de başarılı olur. Emenike tabii ki benim rakibim. Belki forvet oynar belki kanatlarda oynar. Rekabet güzel bir şey, ama ben bu rekabette aradan sıyrılırım diye düşünüyorum." dedi.
CİHAN