Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Kafeterya çalışanı da olan Muhammet Tuğrul Şahin'in İtalya'da gerçekleştirilen Avrupa Down Sendromlular Yüzme Şampiyonası'nda (DSISO) 8 madalya kazanarak Denizli’nin gururu olan Muhammet Tuğrul Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Ziyarete, BELTAŞ Genel Müdürü Mehmet Teke, Türkiye Yüzme Milli Takım sporcusu Muhammet Tuğrul Şahin ve annesi Hatice Şahin katıldı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce hayata geçirilen ve down sendromlu gençlerin işlettiği Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Kafeterya'nın da çalışanları arasına olan Şahin, Başkan Zolan'a uzun süre sarıldı. Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada, Tuğrul Şahin'i yüzme sporunda göstermiş olduğu başarıdan dolayı tebrik ettiğini söyledi. Başkan Zolan, "Tuğrul kardeşimizin girmiş olduğu her yarışmada dereceye girerek madalya alması bizleri mutlu etti. Tuğrul'un yanında olan başta ailesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Zolan, "Engelli gençlerimize ve çocuklarımıza fırsat verildiğinde önündeki engellerin kalktığını ve birçok başarıların altına imza attıklarını görebiliyoruz. Bunun da en güzel örneği Tuğrul kardeşimiz. Avrupa'da birincilik, ikincilik ve üçüncülük alarak Türk Milli Takımı'na puanlar kazandırdı. Ülkemizin Avrupa'daki başarısına katkı sağladı. Aynı zamanda Denizlimizin isminin duyulması noktasında olağanüstü başarılar elde etti." 

Şampiyon sporcunun annesi Hatice Şahin ise, oğlunun Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce hayata geçirilen Down Kafeterya'da çalıştığını anlatarak, "Down Kafeterya bizim yıllardır düşündüğümüz bir proje idi. Kafenin açılması ile birlikte güzel bir ortam oluştu" dedi. Tuğrul'un başarısının Down Kafeterya'daki güzel ortamı taçlandırdığını kaydeden Şahin, "İzmir de Denizli'den örnek alarak bir kafe açtı. Kafeteryanın çocuklarımız için olumlu yansımaları olduğunu düşünüyorum. Bizlere vermiş olduğunuz destekten dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Zolan, Tuğrul Şahin'e hediye verdi. 

Tuğrul Şahin İtalya'da 8 madalya kazandı

İtalya'da gösterdiği büyük başarı ile 2016'da düzenlenecek Dünya Yüzme Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan Şahin'in Avrupa Down Sendromlular Yüzme Şampiyonası'nda 25 metre, 50 metre ve 100 metre kelebek stilde 3 altın, 200 metre ve 100 metre serbest stilde 2 gümüş ve 200 metre, 100 metre ve 50 metre serbest finalde 3 bronz madalya kazandığı ifade edildi.