Isparta’da Antalyaspor ile yapılan hazırlık maçında çıkan olaylar nedeniyle başta Yeşil Cephe Taraftar Grubu Başkanı Sertan Atasefa, Cihan Yıldırım, Gökhan Gürlek ve İbrahim Akşit’in yanı sıra tüm tepe kadroya Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekiplerince, 6222 sayılı ‘Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun’ çerçevesi içinde 1 yıl maçlara girememe cezası verildi. Isparta’daki olaylarda yaklaşık 25 kişiye ceza verilirken, bu geçen senelerle toplamda 40 kişi oldu. 

SİYAH BANTLA PROTESTO EDECEKLER

Passolig kartlarını cezalı duruma düştükleri için alamadıklarını ve deplasmanda ya da iç sahadaki karşılaşmalara giremeyeceklerini ifade eden Yeşil Cephe Taraftar Grubu Başkanı Sertan Atasefa, taraftar olarak mahkemeye dilekçe verip haklarını arayacaklarını söyledi. Kemik kadroyu bu ceza ile tamamen yok ettiklerini söyleyen Atasefa, sadece az sayıda gelecek gençlerin ağızlarına siyah bant çekerek Alanyaspor maçında durumu protesto edeceklerini belirtti.

“BİZ İYİ OLDUKÇA ÜSTÜMÜZE ÇOK GELDİLER”

Sosyal Paylaşım Sitesi Facebook’ta ‘Yeşil Cephe’ sayfasında duygu ve sitem yüklü bir mesaj paylaşan Atasefa şunları söyledi, “ Bizim grubun üzerinde baskı kuruyorlar. Geçen sene herkes düştü dediği yerde bizler bu takımı ligde bıraktık. Tüm Türkiye’de sempatiyle bakılan, Denizlispor taraftarının yüzünü değiştiren çalışmalar yaptık. Merhum Fatih Eroğlu’nu öldüren grup Emniyet yasağına karşın içeriye giriyor. Biz giremiyoruz. Bizim alnımız açık. Ceza almaktan kılpayı kurtulan ve içeriye girebilecek üyelerimiz ise ağızlarına siyah bant bağlayarak Maraton tribün (I) blokta ki yerlerini alacaklar. Bu olay bizi derinden üzdü” diye konuştu.