Dünya Kupası 1. Ayağı (Archery World Cup 2014)  22-27 Nisan 2014 tarihlerinde Çin’in Shanghai şehrinde yapıldı. Şampiyonada bu sene 40’ın üzerinde ülkeden katılım olurken Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları da dahil olmak üzere dünyanın en iyi okçuları buluştu.

Dünya Kupasına gönderdiğimiz sporcularımız Ahmet Bacak ve Mine Yalçınkaya;  Büyükler kategorisinde Denizli’den Dünya Kupasına katılan ilk sporcular olarak tarihe geçti. Makaralı Yay Büyük Erkeklerde yarışan Ahmet Bacak, Dünya Kupasının ilk ayağında Türkiye Rekorunu kırarak çifte tarih yazmış oldu.

Türkiye Rekorunun sahibi milli sporcu Ahmet Bacak, Okçuluk Federasyonu Denizli İl Temsilcisi ve aynı zamanda antrenörü olan Nursen Çokak ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor Denizli İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret ederek sevincini paylaştı.

Denizli’de Okçuluğun bu noktaya gelmesinde büyük pay sahibi olan İl Temsilcisi ve Antrenör Nursen Çokak; başarıyı sporcularının inanmasına bağladı. Dünya Kupasında yarışmanın kolay bir iş olmadığını belirten Çokak; sporcularımız Ahmet Bacak ve Mine Yalçınkaya, bu alanda bir ilke imza attı. Onların başarıları sayesinde bizim bundan sonraki süreçte hedeflerimiz de büyüdü” dedi.  

Dünya Kupası İlk Ayak yarışmasında Genel Dünya Sıralamasında 15. olarak önemli bir başarıya imza atan sporcumuz Ahmet Bacak, 11-18 Mayıs tarihlerinde Kolombiya’da gerçekleşecek Word Cup 2. Ayak yarışmaları için Antalya kampında çalışmalarını devam ettiriyor. 4 aşamalı yapılan Okçuluk Dünya Kupasının 3. Ayağı Haziran’da Antalya’da, 4. Ayak yarışmaları da Ağustos ayında Polonya’da gerçekleşecek. Dünya Şampiyonunun belirleneceği final yarışmaları ise 5-7 Eylül 2014 tarihlerinde İsviçre’nin Lozan şehrinde yapılacak.  

Denizli İl Müdürü İbanoğlu “Okçularımız Zaferlere Alıştırdı”
Okçulukta son dönemde Denizlili sporcuların aldığı başarılı sonuçlar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’na haklı bir gurur yaşatıyor. Büyükler Dünya Kupası ilk ayak yarışlarından Türkiye Rekoru ile dönen Ahmet Bacak ve Antrenör Nursen Çokak’ı makamında kabul eden İbanoğlu; başarılarından dolayı tebrik etti. “Denizli’den yola çıkıp uluslararası alanda yarışmalara katılmaya hak kazanmaları o branşta iyi işler yapıldığını gösteriyor” diyen İbanoğlu; Dünya Kupası ikinci ayak yarışmaları için Ahmet Bacak’a başarılar diledi.