Türkiye Dama Federasyonu Denizli temsilciliğinin organizesiyle ilimizde ilk defa yapılan, geçtiğimiz hafta sonu Mehmet Atmaca İlköğretim okulunda gerçekleşen “Meraklı Beyinler Buluşuyor” organizasyonunda ilimizin çeşitli ilköğretim okullarından 50 öğrenci katılarak bireysel kategoride yarıştılar. Velilerin de, çocukları kadar heyecanla bekledikleri turnuvada ilk üç’e giren öğrencilere kupaları verildi.

İlköğretim okulu öğrencilerine yönelik Türkiye Dama Federasyonu tarafından “Meraklı beyinler buluşuyor, Türk Daması ve 10x10 Çapraz Dama Denizli turnuvası” geçtiğimiz hafta sonunda Kayhan Mehmet Atmaca İlköğretim okulu salonunda 50 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. Öğrencilerin kıyasıya mücadele ettiği turnuva sonunda ilk üçe giren öğrenciler kupa ve çeşitli ödüller ile ödüllendirildiler.

Öğrencilerin yanı sıra, velililerin de heyecanlı saatler yaşadığı turnuva, Denizli bazında ilk defa yapıldığı için büyük ilgi gördü. Dama Federasyonu Denizli Bölge Sorumlusu Gönül Aktürk, turnuvanın ilimizde ilk kez yapıldığını, bundan sonra daha büyük kitlelere ulaşmak için çabaladıklarını belirttiği açıklamasında, “Dünya tarafından Türk Daması olarak tescillenen ve büyük beğeni kazan Dama, beyinlerin çalışmasına vesile olan tek zihin sporudur. Uluslararası oynanmaktadır. Dama oyunu beyni çalıştırdığı için Alzheimer hastalığının oluşumunu geciktirir, bunamayı önler. İlimizde ilk kez düzenledik. Öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi. Mehmet Atmaca İlköğretim Okulu bize salonu açtı. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi. 

BAŞARILI BİR ORGANİZASYON OLDU
Öğrencilerin sosyal aktivitelerde görev almasının, medeni cesaretin gelişmesi açısından son derece önemli olduğunu belirten Mehmet atmaca İlköğretim Okulu Müdürü Halil Demirciler ise, başarılı bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Turnuvada öğrenci ve velilere yemeklerini hazırlayan, öğrencilerin ve velilerinin rahat etmesi için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini belirten Müdür Demirciler, “Denizli bazında ilkkez düzenlenen bir turnuvaya ev sahipliği yaptığımız için mutluyum. Öğrencilerin çabalaması, yarışması ve yetişkin insanlar gibi dama oynamaları sosyal yönden gelişmelerini sağlamaktadır. Bu turnuvanın hazırlanmasında emeği geçen Türkiye Dama Federasyonu yetkililerine, öğrencilerimize, velilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi. 



DERECEYE GİRENLER KUPALARINI ALDI
50 öğrencinin katıldığı Türk Daması turnuvasında, Türkiye Dama Federasyonu bölge sorumlusu ve yönetim kurulu üyesi Gönül Aktürk ile birlikte 6 Antrenör Öğretmen ve 1 hakem “ Ahmet Urkay, Adem İlkimen, Azize Dinç, Fatma Karadağlı, Hakkı Özer, Sevil Ayyıldız Gündüz ve Pınar Süral” görev yaptı.  
İlimizin çeşitli ilköğretim okulundan 50 öğrencinin yarıştığı “Meraklı Beyinler Buluşuyor” turnuvasının  Dama yarışmalarında; Birinciliği Halil Sert, ikinciliği Samet Sum, üçüncülüğü Hamdi Bas aldı.

10x10 Çapraz Dama Yarışmasında, birinciliği Yiğit Çağdaş, ikinciliği Furkan Bas, üçüncülüğü İdris Girenizli aldılar. Öğrencilerin ödüllerini Okul Müdürü Halil Demirciler ve Dama Federasyonu yönetim kurulu üyesi Gönül Aktürk verdiler. Tunuvaya katılan bütün öğrencilere madalya verilirken; turnuvanın önümüzdeki yıllarda da devam edeceği belirtildi.