ANTALYA (CİHAN)- Antalya Manavgat Badminton Takımı öğrencileri anne ve babalarından aldıkları okul harçlıklarını Afrika'daki yardıma muhtaç çocuklar için gönderdi. Antalya'nın Manavgat ilçesinde İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi(HEM) Müdürlüğü'nün Kapalı Spor Salonu 5 Temmuz'da açtığı badminton kursuna ilköğretim okulu öğrencileri yoğun ilgi gösteriyor. Manavgat Badminton Takımı'nın 15 öğrencisi anne ve babasının verdiği harçıklarını Doğu Afrika ülkesinde açlıkla mücadele eden kendi yaştaştaki çocuklar için gönderdi. 15 öğrenci kendi aralarında topladıkları 85 lira parayı Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile Somali'ye gönderdi. Manavgat Badminton Takımı Beden Eğitimi Öğretmeni Özcan Elmas, öğrencileri ile birlikte topladıkları 85 bin lirayı Kimse Yok Mu Derneği aracalığıyla Somali'ye gönderdiklerini söyledi.
Elmas, "Öğrencilerimizin örnek davranışı bizi duygulandırdı.Televizyon ekranlarındaki Somalili çocukları halini görünce yüreklerimizi dağlıyor. İçimiz acıyor. Öğrencilerimizin gönderdiği harçlıklarının Somali'de bir bebeğin hayatta kalması sağlaması bizi sevindirecektir. Öğrencilerimizin örnek davranışıyla gurur duyuyoruz." diye konuştu.
Öğrencilerden İrem Öz, Eren Göltaş, Beyza Bölükbaşı ve Burak Şen'de yaptığı konuşmada Somalili çocukların halini televizyonda görünce çok üzüldüğünü söyledi. Televizyonda Somalili bir bebeğin açlık içinde kıvrandığını görünce çok üzüldüğünü belirten Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi İrem Öz, Afrika'da bebeklerin ölmemesi için harçlığını yardıma muhtaç çocuklara gönderdiğini kaydetti. CİHAN