39 yaşındaki Murat Turan 6 yıl önce akrabasının düğününde maganda kurşunun hedefindeydi. Omuriliğine isabet eden kurşun, Turan’ın tekerlekli sandalyeye mahkûm etti. Ancak tüm bu yaşanan olumsuzluklar Murat Turan’ı hayattan koparamadı. Tekerlekli sandalyesinde hayata sımsıkı sarılan Murat Turan,Latin dansları ve okçuluk sporuyla yakından ilgilenmeye başladı. Dans ve sporu kendi deyimiyle ‘felsefe’ haline getiren Turan, 2012 yılından başlayarak okçuluk sporunda başarı merdivenlerini tek tek çıktı.

HEDEF RİO
Turan bu yıl içerisinde Paralimpik Okçuluk Milli Takımı’na seçildi. Ardından da Çek Cumhuriyeti’nde yapılan Dünya Paralimpik Okçuluk Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etti. Bireysel yarışmalarda çeyrek finale kadar yükselme başarısı gösteren Turan’ın yeni bir hedefi daha var; 2016 yılında Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenecek olan Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etmek.

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NDEN MİLLİ SPORCUYA BÜYÜK DESTEK
Milli sporcu Murat Turan, Yaz Olimpiyatları’na antrenörü Nursel Çokak ile birlikte hazırlanıyor. Ancak uzun süredir kullanılan tekerlekli sandalyesi de artık işlevini tam olarak görmemeye başlamıştı. Turan’ın kendisini hem spor aktivitesinde hem de sosyal yaşamında zorlayan tekerlekli sandalyesi artık yenileniyor. Merkezefendi Belediyesi milli okçu Murat Turan’ın hayallerini gerçeğe dönüştürerek tam teşekküllü bir tekerlekli sandalye verilmesi için harekete geçti.

“BELEDİYEMİZ OLARAK MİLLİ SPORCUMUZU DESTEKLİYORUZ”
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, milli sporcu Murat Turan ile görüştü ve Turan’a yeni bir tekerlekli sandalye hediye edileceğini söyledi. Geleneksel sporları desteklediklerini ifade eden Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak geleneksel sporlarımızı desteklemek istiyoruz. Bu konuda da Murat Turan kardeşimiz Türkiye’yi yurtdışında milli sporcumuz olarak temsil etmek üzere seçilmiş bulunuyor. Kendisini tebrik ediyorum. Bizlerde Merkezefendi Belediyesi olarak hem okçuluk sporunu, hem de engelli kardeşimiz Murat Turan’ı sonuna kadar Merkezefendi Belediyesi olarak destekleyeceğiz. Kendisine de önümüzdeki günlerde belediyemizce tam teşekküllü profesyonel okçuluk sporu yaparken kullanacağı güzel bir sandalye hediye edeceğiz. Siparişimizi verdik. Ülkemizi yurtdışında temsil ederken inşallah Merkezefendi Belediyesi’nin sağlamış olduğu sandalyeyi kullanacak. Murat Turan kardeşimizin Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.




“BU MUTLULUĞU ANLATMANIN İMKANI YOK”
“Hem sporda hem de yaşamımda böyle bir sandalyeye ihtiyacım vardı” diyen Milli Sporcu Murat Turan, mutluluğunu şu sözlerle ifade etti: “Bu anlamda Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bugün bu mutluluğumu kelimelerle anlatmak inanın çok zor. Uzun zamandır ihtiyacım vardı. Ama temin edememiştim”

“MURAT’I OLİMPİYATLARDA GÖRECEĞİZ”
Murat Turan’ın antrenörü Nursel Çokak, açıklamasında milli sporcunun olimpiyatlara katılması için çalışmalarına aralıksız devam ettikleri söyledi. Çokak, “Biz Murat ile birlikte 2,5 yıl önce bir hedef koymuştuk. Milli takıma girip Denizli’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorduk. Dolayısıyla hedefimize ulaştık. Murat milli sporcu oldu. Bundan sonra olimpiyatlarda Murat’ın yer alabilmesini hedefliyoruz. Bu zorlu yolumuzda Merkezefendi Belediye Başkanımızın bize destek çıkması inanılmaz bir motivasyon kaynağı oldu. Özellikle Murat’ın gerek spor gerekse yaşamını kolaylaştıracak sandalyesinin edinilmiş olması çok sevindirici bir durum. Bu destekler sayesinde inşallah Murat’ı da olimpiyatlarda göreceğiz” diye konuştu.