Alman Milli Futbol Takımı'nın Türk asıllı yıldız oyuncusu Mesut Özil'in avukatı Sascha Beumer, futbolcu hakkında bir 'Twitter' hesabından paylaşılan ırkçı ifadelerden dolayı suç duyurusunda bulundu.

Beumer'in, ırkçı ifadelere karşı hemen harekete geçerek 'Twitter' hesabından ırkçı ifadeleri paylaşan kimliği belirsiz kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Mesut'un babası Mustafa Özil, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, sözkonusu kişiye karşı hukuki işlem başlatıp başlatmama konusunda uzun süre düşündüğünü belirterek, ''Bunu yapmak için bir çok neden var, yapmamak için de. Ancak suç duyurusuyla bunun bir daha tekrarlanmaması için bir sinyal vermek istiyorum. Burada sınır aşıldı'' diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nda Almanya-Danimarka karşılaşmasının oynandığı sırada kişisel bir Twitter hesabından, ''Özil kesinlikle Alman değildir. Bir kağıt parçası, kökeni değiştirmez'' mesajı yayımlanmıştı.

''Alman Milli Takımı'nda sadece Alman adını taşıyan oyuncuların yer alması'' gerektiği yönünde bir mesajın da yayımlandığı Twitter hesabı, çok sayıda kişinin şikayeti üzerine kapatılmıştı.