Pamukkale Belediyesi, geçen yıl kurduğu Pamukkale Belediyespor bünyesindeki ilk branşını tekerlekli sandalye basketbol takımı olarak belirlemişti. Bu takım Bölgesel Lig’de mücadele ederken, başarılı sporculardan Meryem Tan bir kez daha milli takıma çağrıldı. Geçen yıl Eylül ayında tekerlekli sandalye basketboluna başlayan 17 yaşındaki Meryem Tan, 4 kez milli takımın hazırlık kampına katılmıştı. Bir kez de 25 Yaş altı  Bayan Genç Milli Takımı ile Almanya’da mücadele eden Tan, takımla birlikte Avrupa üçüncüsü oldu. Meryem Tan, bu kez A Milli Takım’da mücadele etme hakkını elde etti. 

İTALYA’YA GİDİYOR

Bedensel Engelliler Bayan Basketbol Milli Takımı’nda yer alan 12 sporcudan biri olan Meryem Tan, İtalya’nın Atri kentinde yapılacak olan Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Şampiyonası’nda boy gösterecek. İtalya ve İspanya milli takımları ile 3’lü turnuvaya katılacak olan ay-yıldızlı takımın kampı bu hafta sonunda Ankara’da başlayacak. Milli takım 26 Haziran’da İtalya’ya gidecek. 27 Haziran’da Meryem Tan’ın da yer aldığı milli takım saat 10.00’da İtalya ile mücadele edecek. Aynı gün saat 14.30’da Türkiye’nin rakibi İspanya olacak. Bu 3 takım arasında yapılacak puan durumuna göre 28 Haziran’da yine aynı usulde müsabakalar yapılacak.

MERYEM GURURUMUZ OLDU

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, genç basketbolcu Meryem Tan’ın gösterdiği başarılı grafikten dolayı mutlu olduğunu söyledi. “Meryem tekerlekli sandalye basketboluna geçen yıl Eylül ayında Pamukkale Belediyespor’da başladı” diyen Gürlesin, “Meryem kısa sürede büyük gelişme kaydetti. 4 kez genç milli takım kampına katılan sporcumuz bir kez de genç milli takımda milli formayı giydi. Şimdi de İtalya’daki Avrupa Şampiyonası’nda Türk milli takımında forma giyecek. Meryem’in bu başarısında Pamukkale Belediyespor kulübünün tekerlekli sandalye basketbol takımının payı oldukça fazla. Genç sporcumuz diğer gençlerimize örnek oldu. Ben Meryem’e milli takımda başarılar diler, bunun devamının getirmesini temenni ederim” dedi.