MANİSA (CİHAN)- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) düzenlediği olimpik gün yürüyüş ve koşu gününün Manisa ayağı, yaklaşık on bin kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.
    Sultan Cami önünden start verilen ve aynı noktada tamamlanan koşuya yarı profesyonel sporcuların yanı sıra aileler çocukları ile birlikte katıldı. Olimpik güne bedensel engelliler derneği üyeleri de katılırken, tüm katılımcılara katılım sertifikası verildi.
    Olimpik gün koşusuna, Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İl Gençlik ve Spor Müdürü Dr. Süleyman Şahin, İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör ile kurum müdürleri de katıldı.
    Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı organizasyona ev sahipliği yapan Manisa'da, spor coşkusu yaşanırken, olimpik gün ile amaç çocukların ve spor severlerin olimpik ruhu, olimpiyat bilincini oluşturmada katkı sağlamak, 2020 Olimpiyat Oyunları'na aday olmayı hak eden bir ülke olan Türkiye'nin sporda marka haline gelmesinin sağlanmasının amaçlandığı ifade edildi.
    Bugün düzenlenen olimpik yürüyüş ve koşu gününe geçen yıllara oranla çok daha fazla katılımcının başvurduğu, gelecek yıllarda katılımcı sayısının daha da fazlalaştırılması için çalışmaların sürdürüleceği, bu çalışmaların asıl amacının da, olimpiyat oyunlarının İstanbul'a getirilmesinin olduğu kaydedildi.
    Yürüyüş ve koşu kategorilerinde düzenlenen olimpik gün koşusu sırasında sıcak havadan bunalan çocuklar süs havuzlarında serinledikten sonra etabı tamamlarlarken, engelli vatandaşların gayretleri görülmeye değerdi.
    Yürüyüş ve koşu sonunda tüm katılımcılara özel katılım sertifikası verildi.
CİHAN