Denizli’nin Çivril ilçesinde belediye tarafından açılan yaz spor okuluna katılan kız öğrenciler arasında 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçe stadyumunda ilk kez kızlar arası penaltı atma yarışı ve tenis turnuvası düzelendi. Penaltı atma yarışına 11 kız katıldı, yarışmayı Pelin Özgönül birinci olarak tamamladı. Çivril Belediyesi tarafından açılan yaz spor okuluna devam eden öğrenciler arasında Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuvalarda bir araya geldi. İlçede açılan tenis kursuna devam eden öğrenciler arasında yapılan tenis turnuvası üç gün boyunca devam etti. Turnuvanın finalinde Hüseyin Çiftçi-Furkan Eren ile kızlarda Yağmur Güngören-Sinem Basmacı çifti ile karşı karşıya geldi. Müsabakalar sonunda erkeklerde Hüseyin Çiftçi, kızlarda Yağmur Güngören birinci oldu. Büyükler tenis turnuvasında ise finalde Veli Yılmaz-Hakan Keysan ile kadınlarda Neşe Güneş –Betül Çetinkaya çifti karşılaştı. Çekişmeli final maçlarından sonra birincilikleri Veli Yılmaz ve Betül Çetinkaya kazandı.
Penaltı yarışları iddialı geçti
Çivril ilçe stadyumunda da ilk kez kızlar arası penaltı atma yarışması düzenlendi. 11 kızın katıldığı penaltı yarışması çekişmeli geçti. Yarışmaya katılan her kızın iki penaltı atma hakkının bulunduğunu anlatan Çivril Belediye Başkanı İsmail Hakkı Aslan, “Belediye olarak bu yıl açtığımız yaz spor okullarına 284 öğrencimiz katıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında öğrencileriz arasında tenis ve kız öğrencilerimiz arasında penaltı atma yarışması düzenledik. Tenis kortumuzdaki maçlarımızda çok güzel müsabakalar gerçekleştirildi. İlçe stadyumumuzdaki kızlar arası penaltı yarışmaları da çok heyecanlı geçti. Kızlarımız yaptıkları penaltı atışlarıyla erkek sporcularımızı aratmadı. 11 kızımızın katıldığı penaltı atma yarışmasının şampiyonu Pelin Özgönül oldu. 3 kategoride yaptığımız diğer penaltı atma yarışmalarının şampiyonları ize 1998- 1999- 2000 grubunda Önder Barut, 2001-2002 grubunda Ahmet Serhat Özgür, 2003-2004-2005 grubunda Suat Akdoğan oldu.” Diye konuştu
İlçede gitar konseri
Çivril’de ilk kez düzenlenen tenis turnuvası ve penaltı atma yarışmasının gitar kursuna katılan öğrencilerinin verdiği halk konseri ile renklendiğini anlatan Başkan Aslan, “Tören alanı ve salonların dışında mahalle arasında gitar gösterisi yapan yaz okulu öğrencilerimiz sanatsal üretimlerini ilçe halkımızın arasına taşıdı. 54 kişiden oluşan Yaz Okulu Gitar Kursu öğrencilerimiz 2 ay boyunca aldığı eğitimle konser verdi. Gitar kursumuza katılan çocuklarımıza eğitim Müzik Öğretmeni Cihan Çokak tarafından verilmişti. Tenis turnuvası ve penaltı atma yarışında birinci olan çocuklarımıza düzenleyeceğimiz ödül töreni ile kupalarını vereceğiz” diye konuştu.