Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Kızılcabölüklülere söz verdiği, Kızılcabölük Spor Tesisi’nin temeli atıldı.
Kriterlere uygun olmadığı için Tavas İlçe Stadı, Doğan Seyfi Atlı Stadı ve Atatürk Stadı’nı dönüşümlü olarak kullanan Kızılcabölükspor'un kendi evinde maça çıkmasını sağlayacak projenin Kızılcabölük Çarşı Meydanı’nda düzenlenen temel atma törenine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Bakan Zeybekci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, boyunlarına Kızılcabölükspor atkıları takılarak, "Kızılcabölük sizinle gurur duyuyor " tezahüratlarıyla karşılandı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, bugün güzel bir iş için bir araya geldiklerini belirterek, "Kızılcabölük'ün kendine has özellikleri vardır ve birçok güzellikleri bir arada barındırır. Özay Gönlüm'den kaşık helvasına, tekstiline kadar farkını ve kalitesini ortaya koyar" dedi.



"Büyükşehir'in avantajı"


Kızılcabölükspor'un son olarak 3. Lig'e çıkma başarısını gösterdiğini işaret eden Başkan Zolan, "Bizim istediğimiz ve bize yakışan Kızılcabölükspor ile Kızılcabölüklüleri buluşturmaktı. Sahamızın zemini Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılmıştı.Bunun talimatını da Bakanımız vermişti. Çok konuşuldu. Büyükşehir olmadan önce inşaatına başlayamamıştık. İşte Büyükşehir'in en büyük avantaj ve güzelliklerinden biri bu sahanın tribünleri, sosyal tesisleri, soyunma odaları ile beraber Büyükşehir tarafından yapılabilir hale gelmesidir. Bundan 1,5 yıl önce 'yap' deseniz de yapamazdık. Ben Denizli'nin Büyükşehir olmasına büyük katkı sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanımız Nihat Zeybekci'ye de çok teşekkür ediyorum.  Böyle bir hizmet etme fırsatını bize verdikleri için. Bu kapsamda Kızılcabölük halkının talebini değerlendirerek çalışmalara başladık ve 30 Nisan'da yer teslimini yaptık. Mayıs ayında da inşaat başladı" diye konuştu.

"Yeni sezonu bu saha da açacağız"


Temmuz ayı sonunda inşaatın biteceğini müjdeleyen Başkan Zolan, "Sezonu inşallah bu saha da açacağız. Onlar sahada, biz hizmette koşacağız. İlçe, belde ve köy ziyaretlerimiz yaparak nerede dert varsa onları çözmeye çalışıyoruz. Ayrıca Kızılcabölük'de ayrı bir projemiz daha var, ihale çalışmalarımız yapıldı. Kızılcabölük'de 500 tonluk yeni su deposu yapıyoruz. Artık pırıl pırıl, temiz ve geniş su deposu ile 'acaba sular gider mi' sorununu kafamızdan atmış olacağız. İnşallah bu sene su depomuzu da bitirerek hizmetinize sunacağız" dedi. Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Biz söz verip sözlerini unutanlardan değiliz. Ne ile ilgili söz verdiysek onları yaparız. Bizim felsefemiz ve yürüyüşümüz bu. Liderimiz böyle diyor. 'Millete hizmet edip hizmetkar olacaksınız' diyor."  Tavas'a 60 bin metrekarenin üzerinde kilit taşı teslim ettiklerini ifade eden Başkan Zolan, "Hiç bir kardeşimin ayağı çamura değmeden sokakta yürüyebilecek. Denizli'de ne varsa inşallah Kızılcabölük'te daha fazlası olacak diyoruz. Biz Büyükşehir olarak sizlere hizmet etmeye geldik. Durmak yok hep birlikte koşmaya devam edeceğiz. Ayrıca Kızılcabölük'ün kanalizasyonundan çıkan suyun arıtılması ile ilgili çalışmamız var. İnşallah yapacağımız arıtma tesisi ile bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağız" diye konuştu.

"Denizli’nin büyük bir savaşıydı büyükşehir"

Bakan Zeybekci ise, "Kızılcabölük zanaatkardır, Kızılcabölük ustadır, Kızılcabölük ekmeğini taştan çıkaran hiç kimseye muhtaç olmayan, beklentisi olmayan bir yerdir. Kızılcabölük istemez " diyerek, Kızılcabölük'ten övgüyle bahsetti. Yan gelip yatmayı ömrü billah hiç sevmediklerini vurgulayan Bakan Zeybekci, "Eğer öyle bir şey olsaydı bugün Denizli eski halinde devam ederdi. Denizli’nin merkezinde başlayan hizmet destanı Denizli'nin merkezinde yazdığımız o şekli ile devam eder, orada kalırdı. Ama dedik ki, 'Denizli'nin merkezinde ne varsa, Denizli'nin en uzak yerindeki gençlerde aynı şeye sahip olmalı. Çocuklarımız, yaşlılarımız, kadınlarımız, kardeşlerimizde, herkes aynı şeye sahip olmalı' dedik. Onun için durmak dinlenmek bilmeden çalıştık.
Denizli’nin hakikaten büyük bir savaşıydı büyükşehir. Türkiye’de bugün büyükşehir sayısı 30'a çıktıysa bunun tek bir kahramanı vardır Denizli’dir. O sayede bugün Kızılcabölükspor’un sahasını yapıyoruz. O sayede bugün Kızılcabölük'ün bütün alt yapısı yapılıyor" diye konuştu.

"Hizmetkar belediyecilik anlayışı"

Artık gerçek anlamda hizmetkar belediyecilik anlayışının geldiğini anlatan Bakan Zeybekci, "Bundan önce hizmet edilmedi anlamında söylemiyorum. Onlarda bizim kardeşimiz ama imkan, olanak, belediyenin tekniği, kapasitesi o kadarı. Ama şimdi öylemi?" dedi. Bakan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah'ın izniyle Denizli’nin merkezindeki gibi; elektrik hatları toprak altına alınıncaya kadar, alt yapısıyla, üst yapısıyla, kanalizasyonuyla, yağmursuyu hattıyla Denizli'nin merkezinde ne varsa o hale gelene kadar Büyükşehir inşallah bunları burada yapacak. Hatta yakın gelecekte burada değil ama yakın gelecekte Tavas’ın merkezinden başlamak üzere doğalgaz inşallah bütün vatandaşlarımıza ulaşana kadar yolumuza devam edeceğiz."

Dualarla temel atıldı

Konuşmaların ardından Kızılcabölük Spor Tesisi’nin temeli dualarla atıldı. Bakan Zeybekci, Başkan Zolan ve beraberindekiler sahaya giderek bir süre incelemelerde bulundu. Soyunma odaları, 1000 kişilik tribün, kafeterya, sosyal tesisler ve çevre düzenlemesi gibi eksiklerin tamamlanacağı projenin ardından saha 2. ve 3. Lig maçlarının yapılacağı bir tesis olacak. Kriterlere uygun olmadığı için Tavas İlçe Stadı, Doğan Seyfi Atlı Stadı ve Atatürk Stadı’nı dönüşümlü olarak kullanan Kızılcabölükspor, tesisin tamamlanmasıyla artık kendi evinde de maça çıkarak seyircisiyle buluşabilecek.