ANKARA (CİHAN)- Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'nda Türkiye takım halinde zirveye çıkarak altın madalyanın sahibi oldu. Ankara'da düzenlenen Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'nda Türkiye, takım halinde şampiyon oldu. Türkiye, organizasyondaki başarısıyla tam puan aldı.
    Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'nda Türkiye adeta şov yaptı. Tüm madalyaların üçte birini toplayan Türkiye, takım halinde şampiyon oldu. Türkiye, Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen ve 19 ülkeden 48 ülke ve toplam 560 sporcunun katıldığı şampiyonada 3 altın, 3 gümüş ve 2 broz madalya kazandı.

    TAKIM HALİNDE ŞAMPİYON
    Türkiye, Büyük Erkekler Kata'da, Ümit Genç Erkekler Takım Kumite'de ve Büyük Erkekler Takım Kumite'de altın madalya kazandı. Ay - yıldızlılar, Büyük Bayanlar Kata, Ümit Genç Erkekler Takım Kumite ve Büyük Erkekler Takım Kumite'de gümüş madalyaya uzandı.
    Başarılı kareteciler, Büyük Bayanlar Kata'da ve Büyük Erkekler Takım Kumite'de bronz madalya kazandı. Toplamda 3 altın, 3 gümüş ve 2 bronz ile büyük başarı elde eden Türkiye, takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu.

    HERKESİN TAKDİRİNİ KAZANDIK
    Türkiye Karete Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, çok başarılı bir organizasyonu geride bıraktıklarını söyledi. Delihasan, "Yaptığımız organizasyonla herkesin büyük takdirini kazandık. Herkes memnuniyetini dile getirdi. Bu da bizi çok mutlu etti. Türkiye olarak çok daha büyük organizasyonlar yapmaya hazır olduğumuzu gösterdik." dedi.
    Esat Delihasan, takım halinde şampiyon olmalarını da değerlendirerek, "Avrupa Bölgeler Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde ettik. Evsahipliğimizde yapılan şampiyonaya rekor bir katılım oldu. Burada takım halinde şampiyon olmamız da Türkiye'de karatenin ne kadar geliştiğinin bir göstergezi. Federasyon olarak bu başarılarla yetinmeyeceğiz. Hedefimiz katıldığımız bütün uluslararası organizasyonlardan madalyalarla ayrılmak." ifadelerini kullandı.

    ŞAMPİYONAYA TAM PUAN
    Türkiye Karate Federasyonu'nun düzenlediği şampiyona otoriteler tarafından tam puan aldı. Dünya Karete Federasyonu Başkanı Antonio Espinos da, "Muhteşem bir organizasyon oldu. Zaten Türkiye'ye organizasyon verdiğimiz zaman arkamıza bakmıyoruz." ifadelerini kullandı.

    DERECEYE GİREN ÜLKELER ŞÖYLE
    Türkiye'nin şampiyonluğu ile sona eren Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'nda sonuçlar ise şu şekilde oluştu:
    Ümit Genç Bayanlar Kata
    1. İspanya - Aragon
    2. İspanla - Madrid
    3. Sırbistan - Belgrad
    3. Sırbistan - Vojvodina

    Büyük Bayanlar Kata
    1. İspanya - Valencia
    2. Sırbistan - Belgrad
    3. İspanya - Islas Canaria
    3. Almanya - Thuringen

    Ümit Genç Erkekler Kata
    1. Rusya - Sahkalin
    2. Sırbistan - Belgrad
    3. İspanya - Madrid
    3. Rusya - Siberia

    Büyük Erkekler Kata
    1. Türkiye - Marmara
    2. Hırvatistan - Zagreb
    3. Sırbistan - Vojvodina
    3. İspanya - Valencia

    Ümit Genç Bayanlar Kumite
    1. Sırbistan - Belgrad
    2. Rusya - Ural
    3. Bosna-Hersek
    3. Sırbistan - Probci Serbi

    Büyük Bayanlar Kumite
    1. İspanya - Madrid
    2. Türkiye - Marmara
    3. İspanya - Katalunya
    3. Türkiye - Güney ve Doğu Anadolu
    
    Ümit Genç Erkekler Kumite
    1. Türkiye - Ege
    2. Türkiye - Akdeniz
    3. Estonya - Talinn
    3. Makedonya - Skopje

    Büyük Erkekler Kumite
    1. Türkiye - İç Anadolu
    2. Türkiye - Marmara
    3. İspanya - Madrid
    3. Türkiye - Güney ve Doğu Anadalu.
CİHAN