PTT 1. Lig'de mücadele eden Tekden Denizlispor, daha önceki senelerde de takımın kalesini koruyan kaleci İsmail Şahmalı’yı alarak ilk dış transferini yapmış oldu. 
Tekden Denizlispor’da Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu’nun takımın başına gelmesinin ardından transferler yapılmaya başlandı. İlk olarak iç transfere yönelen ve buradaki futbolcularla anlaşmaya çalışan yeşil-siyahlı yönetim, dış transferde de ilk imzayı kaleci İsmail Şahmalı’ya attırdı. Geçtiğimiz yıllarda da takımın kalesini koruyan İsmail Şahmalı ile 1 yıllık anlaşan yeşil-siyahlı yönetim, gözünü diğer transferlere çevirdi.
Yeniden Denizlispor’un kalesini koruyacağı için mutlu olduğunu belirten İsmail Şahmalı, "Geldiğim için çok mutluyum. Yöneticiler ve teknik heyet ile çalışmaktan mutluluk duyacağım. Buradan ayrılmıştım ama gönlüm her zaman Denizlispor'daydı. Her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 
Tekden Denizlispor Sportif Direktörü Özhan Çetin ise, "İsmail kaleciliği ile ve futbolculuğu ile bildiğimiz bir futbolcu. Geçen sezon ligin en az gol yiyen kalecisi. Takım içerisinde ağabeylik yapacak futbolculardan bir tanesi olacak. Camiamıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.