Avrupa Şampiyonası'nda son çeyrek finalistler bu akşam belli oluyor. Cezasını tamamlayan Wayne Rooney'in katılımıyla Ukrayna karşısına çıkacak İngiltere adını son 8 takım arasına yazdırmak istiyor.

İngiltere ile Ukrayna, Donetsk'teki Donbass Stadı’nda çeyrek finale yükselmek için mücadele edecek. Karşılaşmayı Macar hakem Viktor Kassai yönetecek.

Euro 2012'de Fransa'yla oynadığı ilk maçta beklentilerin uzağında kalan ancak İsveç karşılaşmasında performansını bir vites yükselten İngiltere, çeyrek final için beraberliğin yeteceği mücadelede Ukrayna'yla karşılaşacak. Turnuvanın ev sahiplerinden Ukrayna'nın ise; tıpkı Polonya gibi şampiyonaya veda etmemesi için İngiltere'yi mutlaka yenmesi gerekiyor.

İngiltere'de 2 maçlık cezasını tamamlayan Wayne Rooney, bu maçta takımının en önemli kozu olacak. İngiltere Menajeri Roy Hodgson, yaptığı son açıklamada Rooney'yi 11'de oynatacağını dile getirmişti. Euro 2012'de ilk kez sahne alacak Rooney'in hücumdaki partnerinin Danny Welbeck olması bekleniyor. Zira Welbeck - Rooney ikilisi Manchester United'da geçtiğimiz sezon 18 maçta tam 30 kez rakip fileleri havalandırmıştı. İsveç maçında sonradan oyuna girmesine karşın bir gol atıp bir de asist yapan Theo Walcott'un durumu ise şüpheli. Genç yıldız, arka adalesindeki sakatlık nedeniyle Ukrayna sınavında forma giyemeyebilir.
 
Ukrayna cephesinde ise takımın en etkili gol ayağı Shevchenko'nun dizinden sakatlığı bulunuyor. Takım doktorları 35 yaşındaki oyuncunun İngiltere maçında forma giymesinin zor olduğunu belirtiyor. Shevchenko'nun oynamaması halinde yerini takım arkadaşı Artem Milevski'nin dolduracağı ifade ediliyor. Bugüne dek İngiltere'yle oynadığı 4 maçın 3'ünü kaybedip, birini kazanan Ukrayna'nın Donbass Arena Stadı'nda galibiyeti bulunmuyor. Teknik direktör Oleg Blokhin de Donbass Arena'da oynadığı 4 maçı da kaybeden milli takımın, makus talihini İngiltere maçında tersine çevirerek çeyrek finale yükselmek istediklerini dile getiriyor.