Bank Asya 1.Lig de heyecan devam ediyor. TRT 6 lig maçlarını hem Kürtçe hem Türkçe ekranlarınıza getiriyor.

TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR-DENİZLİSPOR kozlarını bu hafta paylaşacaklar.  Bir taraftan zirve yarışından kopmak istemeyen TKİ Tavşanlı Linyitspor, diğer taraftan tehlikeli bölgeden uzaklaşmak isteyen ve son haftalarda başarılı bir grafik çizen Denizlisporumuz kozlarını bu hafta paylaşacaklar.

Bank Asya 1. Ligi’nde bu hafta Pazar günü Kütahya Tavşanlı Ada Stadyumunda  saat 13:30 ‘ da oynanacak TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR-DENİZLİSPOR karşılaşması, TRT 6’dan canlı olarak ekrana gelecek. TRT, Kürtçe bilmeyen taraftarların mağdur olmaması için; TRT 6, kanalının Bank Asya 1. Liginde her hafta ekrana getirdiği canlı maç yayınlarını, çift dilli anlatımlı olarak gerçekleştiriyor. Her maçta 2 spiker görevlendiren TRT 6, TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR-DENİZLİSPOR maçını da hem Türkçe hem de Kürtçe anlatımı ile ekrana getirecek.

TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR-DENİZLİSPOR maçını Türkçe anlatımıyla TRT 6 ekranlarından izlemek isteyen taraftarlar; uydu kumandalarının dil seçeneğine basarak, TUR veya TRK seçeneğini (Türkçeyi) seçip okey tuşuna basmaları yeterli olacak. Çift dil uygulaması TÜRKSAT, DİGİTÜRK ve D-SMART platformlarında da uygulanıyor. Maçı canlı yayınla Türkçe izlemek isteyen izleyicilerin yapması gereken, sadece uydu (Türksat-D Smart-Digitürk) kumandalarının dil tuşuna basarak dil seçeneğini Türkçe’ye ayarlamaları.
TRT 6 yayınları; Türksat uydusu (frekans: 12.685 H 5/6 sembol 30000) üzerinden, Digitürk 58. ve D smart 104. kanaldan izleyiciye ulaşıyor.