Futbolda birinci transfer ve tescil dönemi sona ermesiyle PTT 1. Lig'deki takımlar, ara transfer dönemine kadar mücadele edecekleri kadrolarını şekillendirdiler. Türkiye liglerinde 2014-2015 sezonu öncesi, 10 Haziran Salı günü startı verilen Futbol Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Uluslararası Transfer Eşleştirme Sistemi (birinci transfer dönemi) sona erdi. PTT 1. Lig takımları, 6 Ocak 2015'te başlayıp 2 Şubat 2015'te bitecek ara transfer dönemine kadar ligde mücadele edecekleri kadrolarını son şeklini verdiler.
Ligdeki 18 takım, birinci transfer döneminde 248 sporcuyu renklerine bağladı, 246 oyuncuyla ise yollarını ayırdı. 

Birinci transfer dönemini en hareketli geçiren takım Adana Demirspor oldu. Kadrosunun neredeyse tamamını değiştiren ekip, 17 futbolcuyla anlaşırken, bir önceki sezondan 26 futbolcusu ile vedalaştı. Bu dönemde en az hareketlilik ise Adanaspor'da yaşandı. Kadrosuna 9 futbolcu dahil eden Adana ekibi, sadece 5 futbolcusu ile yollarını ayırdı. 


DENİZLİSPOR’DA YOĞUN MESAİ
Transfer döneminde iyi çalışan kulüplerden olan Denizlispor’da ise geçen sezonki kadrodan 13 futbolcu ile yollar ayrılırken, yeni sezon öncesi 10 futbolcu takıma katıldı. Denizlispor  dış transferde de 2 oyuncuyu renklerine bağlarken 4 yabancı oyuncuyla da yollarını ayırdı.
Gelenler (10): Erçağ Evirgen (Adana Demirspor), Veli Acar (Mersin İdmanyurdu), Andonov (PFC Beroe Stara Zagora), Fatih Çakır (Yeşil Bursa), Hakan Ateş (Akhisar Belediyespor), Genkov (Levski Sofya), Burak Karaduman (Karşıyaka), İsmail Şahmalı (Osmanlıspor), Gökhan Dinçer (Akhisar Belediyespor), Emrah Bozkurt (Mersin İdmanyurdu).

Gidenler (13): Arif İsayev, Bajram Fetai, Barış Örücü, Kahe (Karşıyaka), Dajan Simac, Fatih Yılmaz, Serdar Dursun, Süleyman Çelikyurt (Manisaspor), Yusuf Emre Kasal, Atahan Menekşe, Bülent Kocabey, Hasan Demir, Mirlan Murzaev.